Mestral anticiclònic, Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Comencem la setmana i acabem el mes de gener a l'aguait de canvis, però tot indica que de moment haurem de continuar esperant.

S'acaba gener i comença febrer amb mínims canvis d'oratge que continua dominat per les altes pressions, així i tot, amb lleugeres diferències. El centre de les altes pressions es desplaça un poc cap a l'est, s'ubica al nord-oest de la Península des d'on ens enviarà vents del nord-oest que incidiran sobre el nord-est, sobre Catalunya i el nord del País Valencià.

Al nord es deixarà sentir cap a mig matí reforçant-se de vesprada i de cara a la nit acompanyat de núvols mitjans i alts i deixant les temperatures més baixes. El descens de les temperatures també es notarà més al nord mentre que al centre i al sud a penes baixaran un o dos graus.

El vent es deixarà sentir amb força fins a mitja vesprada de demà deixant l’ambient més fresc. De vesprada i durant la nit i matinada quedarà quasi encalmat

Dimecres ens ‘abraçarà’ de nou l’anticicló i a més vindrà de la mà d’una massa d’aire càlida que farà pujar les temperatures de forma notable. I com podeu comprovar al mapa de moment de pluja…ni rastre.

Tingueu bon començament de setmana…ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet