Ni bo, ni normal. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Començar el mes de febrer anunciant temperatures primaverals no és el que més ens agrada perquè no és bo ni per als cultius, ni per al medi ambient, ni per als ecosistemes, ni per a l'ésser humà... no és bo per a res.

Les nits seran menys fredes i els dies més calorosos, i això pot ser que agrade a algú, però torne a remarcar que ni és bo ni és normal, i ens ha de fer reflexionar sobre els nostres costums diaris i les nostres rutines, perquè alguna cosa haurem de canviar més prompte que tard...

Hem començat el dia amb vents de mestral que al nord encara es deixen sentir amb força, així i tot, acabaran quasi encalmats per tot arreu. I encara que hui les temperatures quedaran un poc més baixes no tardarem a notar com puja el mercuri dels termòmetres de cara a les pròximes hores i dies.

De fet, demà dimecres serà el més cridaner de l'oratge. Un dia de calma, d'estabilitat, encara amb un poc de mestral al nord, però sobretot un dia on destacarà l'ascens desmesurat de les temperatures amb màximes que al centre i per l'interior s'acostaran als 25 graus i a la costa als 20 o 21.

Dijous es deixarà sentir el vent fluix de ponent i això encara deixarà les temperatures més altes a la costa i per l'interior patiran pocs canvis.

No serà fins divendres quan notem que les temperatures baixen lleugerament, i fins dissabte quan puguem parlar d'alguns canvis un poc més destacats en bufar el vent de llevant, baixar les temperatures i fins i tot caure alguna gota.

Passeu bon dimarts… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet