L’oratge que no toca. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El mes de febrer ha començat amb temperatures altíssimes per tot arreu seguint la tendència de l'última quinzena de gener, però a diferència del mes que acabem de deixar enrere, aquests dies també pujaran les temperatures nocturnes i les gelades quedaran restringides a les zones més fredes.

Fa uns anys, potser alguna dècada, que els termòmetres arribaren a tocar o superar els 20 graus a les nostres latituds a l'hivern era un fet un tant excepcional, així i tot, ara s'ha convertit en norma i any rere any els registren van superant-se.

Hui tenim a les portes una massa d'aire càlida que avançarà des del nord d'Àfrica i que farà pujar les temperatures de forma notable a partir de migdia després d'una nit que ha sigut més freda en encalmar el mestral. Tota la península Ibèrica es veurà abraçada per la massa d'aire càlida que el ponent s'encarregarà d'enviar cap a nosaltres dijous.

El dia ha començat fresc, amb temperatures prou més baixes que les d'ahir, però acabarà obligant-nos a treure'ns la roba perquè a migdia i a primera hora de la vesprada els termòmetres s'enfilaran a prop dels 25 graus al centre i per l'interior. A la costa en bufar el vent de llevant i xaloc no podran pujar tant.

Demà dijous bufarà el ponent des de primera hora del dia, empentant cap al País Valencià la massa d’aire càlida que hui afectarà les zones més centrals peninsulars. Això farà que les temperatures pugen al centre i a la costa i que baixen lleugerament al nord i per l’interior.

Divendres encara tindrem temperatures altes per l’època, però tot indica que no farà tanta calor com hui i com demà. Tindrem núvols, i temperatures més normals.

El cap de setmana l’anticicló no desapareixerà, però es desplaçarà cap al centre d’Europa i ens enviarà vents més humits i més núvols que faran baixar les temperatures de forma més clara. De fet caldrà seguir l’evolució de les previsions, perquè el cel podria quedar prou carregat a la costa i fins i tot deixar pluges dèbils.

Tingueu bon dimecres… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet