Mònica Richart publica «La dona invisible», Premi Soler i Estruch de narrativa 2021

per NLV

Cultura, InfoLlibres

Mònica Richart
Mònica Richart

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Edicions del Bullent ha publicat La dona invisible, de Mònica Richart, la novel·la guanyadora del Premi Soler i Estruch de narrativa de Castelló (la Ribera Alta).

La dona invisible és la història d’una dona de la neteja, Mihaela, que troba un cadàver a la conselleria on treballa i decideix investigar-ne la mort abans de suïcidar-se, com a últim projecte vital. Amb aquest pretext, i des de l’ull crític d’una senyora romanesa de vora setanta anys, la novel·la homenatja i satiritza alhora la funció pública i, de retruc, la classe política «mitjana», els alts càrrecs que ens queden bastant a prop. També, sempre en clau irònica, convida a la reflexió sobre la soledat d’algunes persones majors. Una obra no depriment sobre la depressió.

Mònica Richart (Antella, 1992), tot i la seua joventut, compta amb diversos premis literaris, entre els quals el Premi València Nova de Narrativa de la Institució Alfons el Magnànim per la novel·la Violeta i el llop (Bromera, 2018). També ha rebut alguns premis de narrativa curta per alguns dels seus relats (com ara Remiehzla o Prosopagnòsia, disponibles en línia) i ha col·laborat amb relats breus amb la revista L'illa i la revista La lloca, entre d'altres. Amb La dona invisible es consolida com a novel·lista i es perfila com una de les veus més destacades de la nova generació de novel·listes actuals en català.