Plataforma per la Llengua celebra l'Any Fuster amb nombroses activitats

L'entitat ha organitzat xerrades, una trobada i tallers arreu del País Valencià

per NLV

Cultura, Llengua

Plataforma per la Llengua celebra l'Any Fuster amb nombroses activitats
Plataforma per la Llengua celebra l'Any Fuster amb nombroses activitats

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Plataforma per la Llengua se suma a la celebració de l'Any Joan Fuster amb l'organització de diferents iniciatives per recordar l'escriptor de Sueca en el centenari del seu naixement. L'entitat ha assenyalat que l'efemèride també coincideix amb els trenta anys de la seua mort i amb els seixanta anys de la publicació d'una de les seues obres més influents: Nosaltres, els valencians.

Per contribuir a fer-ne memòria, l'ONG del català ja ha impulsat la creació del compte de Twitter @TuitsDeFuster, que des del primer de gener comparteix cada dia un aforisme de l'assagista valencià. A més, durant l'any també s'organitzaran 10 sortejos de 10 llibres sobre la figura de Fuster o escrits per ell mateix i es farà una trobada de fusterians a València amb xerrades, dinar i actuacions de grups de cultura tradicional valenciana. Amb el suport de la xarxa de casals i ateneus populars també es vol que la celebració de l'Any Fuster arribe arreu del territori amb una quarantena de conferències.

Com que un dels objectius de la celebració també és fer conéixer l'intel·lectual valencià a les generacions més joves, l'entitat organitzarà xerrades a diferents campus universitaris amb el suport del Bloc d'Estudiants Agermanats (BEA) i impartirà una cinquantena de tallers als instituts per explicar la figura de Fuster amb l'ajuda d'un breu documental de suport que es crearà per a l'ocasió. També per als estudiants de secundària es preveu editar un joc de cartes basat en els aforismes de l'escriptor.