L'IVAM proposa a les famílies transformar els seus espais amb «tape art», dansa i animació

per NLV

Esplai

L'IVAM proposa les famílies transformar els seus espais amb 'tape art', dansa i animació
L'IVAM proposa les famílies transformar els seus espais amb 'tape art', dansa i animació | IVAM

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

L'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) convida les famílies a jugar i intervenir en els seus espais amb cintes adhesives de colors en un taller de tape art, que organitza els diumenges i que permet crear murals i composicions efímeres amb aquest material. La iniciativa està a càrrec del Col·lectiu TAV (Tape Art València) i explora el jardí del centre per transformar-lo de manera sostenible i efímera.

El tape art permet dialogar amb l’entorn d’una forma creativa en sessions on el color, el moviment, les formes, les ombres i els racons són l’excusa per modificar lliurement l'espai, amb tots els seus elements, en un circuit urbà de participació artística.

Animació i Ignasi Pinazo

La proposta d'activitats familiars també s'amplia amb el taller creatiu «Art o garbat?», dissenyat pel cineasta Emilio Martí López, en què a partir de l'exposició Pinazo a l'espai públic, els participants aprenen a animar dibuixos mitjançant tècniques com ara l'stop-motion, utilitzant aplicacions per a dispositius mòbils.

Així, els xiquets i xiquetes descobreixen la figura del pintor valencià, activen la creativitat i experimenten sensacions tàctils mitjançant l'ús de l'arena i el paper.

Es tracta de jugar com si passejaren per la ciutat i es convertiren en autèntics captadors de moments: moure's i aturar-se, cercar, trobar, mirar i ser mirats, xerrar i reflexionar...

Moure i escoltar al cos

El programa de l'IVAM dirigit famílies els caps de setmana es completa amb «Famílies en dansa», unes sessions dinamitzades per l'artista multidisciplinari Vicent Gisbert Soler que es duen a terme en diferents espais del museu, que es converteixen en un puzle d'escenaris per a la dansa contemporània.

L'objectiu és moure i escoltar el cos treballant-lo com un element plàstic, expressiu i comunicatiu, a partir del qual es produeix un retrobament amb la part creativa, amb el gaudi a través de la dansa.

Per participar en aquestes activitats no cal tindre cap coneixement previ, ja que el procés i l'experimentació en família és el més important.

La inscripció és gratuïta i les dates i els horaris es poden consultar a la web de l'IVAM