Un anticicló indestructible? Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

M'agradaria pensar que no, que d'ací a poc temps decidirà retirar-se i deixar pas a noves situacions meteorològiques. Diferents i més profitoses, perquè fa bona falta una bona ploguda... que de moment no es veu per cap lloc, però no hem de desesperar perquè no és la primera volta que tenim un bloqueig anticiclònic i no serà l'última que acaba desfent-se, marxant i deixant-nos tranquils.

Ara el que toca és continuar convivint amb ell i les seues conseqüències. Hui estarà situat a l'oest de la península des d'on enviara vents de mestral que es deixaran sentir sobretot al nord de Castelló, on fins entrada la vesprada se sentirà amb força.

Dia clar i assolellat amb pinzellades de núvols alts a les muntanyes del nord i l’interior. A migdia el vent girarà a xaloc al centre i al sud.

Les temperatures mínimes, com que s'han desfet els núvols que ens han acompanyat durant el cap de setmana, han baixat, però les màximes pujaran lleugerament.

Demà dimarts l’anticicló es desplaçarà cap a l’est, abraçant tota la península i deixant el vent encalmat o fluix del sud-est, la qual cosa aportarà vents humits que poden produir boires tant a les zones planes i fondes del centre i de l’interior com en punts de la costa.

Tot indica que seran les condicions que tindrem durant tota la setmana: anticicló, sol, estabilitat, boirines, núvols baixos a la costa amb temperatures fresques a la nit i suaus al centre del dia.

Tingeu bon inici de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet