Afluixa el vent i es manté l’anticicló. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Els que viuen al nord del País Valencià agrairan que hui calme el vent, perquè ahir encara hi va haver ratxes superiors als 100 km/h. Els que viuen al centre, al sud i a la costa hauran de fer-se l'ànim de conviure uns dies més amb l'anticicló a l'espera que arriben canvis i poder traure els paraigües. Tot indica que tindrem de nou canvis de cara al cap de setmana, però no seran d'entitat ni generals.

L'anticicló s'ha desplaçat hui cap a l'est, situant-se a la vertical de França. Bloqueja les borrasques que es veuen forçades a viatjar molt al nord d'Europa.

A les nostres latituds el vent quedarà encalmat, aportant humitat des de la mar i afavorint la formació i presència de núvols baixos i de boires tant a la franja costanera com a les valls i planes del centre i de l'interior.

Les temperatures cal esperar que baixen lleugerament i les diürnes no patiran canvis o pujaran algun grau.

Pocs canvis esperem demà dimecres, ni en l'aspecte del cel ni en les temperatures que es mantindran bàsicament com les de hui. Les temperatures més altes es registraran al centre, en aquells indrets on no arriba l'efecte de les brises.

Dijous es mantindrà tot per un estil i a partir de divendres notarem com refresca l'ambient i com es reforça el vent de llevant i gregal que al sud del País bufarà amb ratxes moderades, deixant la mar més alterada.

La previsió per al cap de setanta caldrà seguir-la de ben a prop, ja que dissabte el cel s'ennuvolarà més i podria ploure dèbilment i diumenge les precipitacions podrien ser més generals durant el matí.

Passeu non dimarts… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet