Alacant celebra una nova Plaça del Llibre

Desenes d’activitats en valencià tindran lloc al centre de la ciutat entre l’11 i el 13 de febrer

per NLV

Cultura, InfoLlibres

Edició del 2021 de la Plaça del Llibre d'Alacant
Edició del 2021 de la Plaça del Llibre d'Alacant | Plaça del Llibre

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

Entre divendres 11 de febrer i diumenge dia 13, Alacant acollirà una nova edició de la Plaça del Llibre. Un esdeveniment celebrat pels organitzadors, en total una quinzena, en un moment en què la pandèmia «ha impedit tant» les activitats culturals. L'esdeveniment cultural ha estat presentat per Teresa Vall, directora de la Fundació Full; Héctor Cámara, director del Secretariat de Llengües de la Universitat d'Alacant; Lliris Picó, de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana; Ismael Vicedo, de La Cívica - Escola Valenciana; i Rafael Domínguez, director de la Plaça del Llibre.

Concretament, la Plaça del Llibre s’estrenarà aquest divendres al matí amb «Els contes del Sambori», tota una sèrie d’activitats adreçades al públic infantil. De fet, tal com es destacava en la presentació, la meitat de les activitats culturals d’aquesta edició seran destinades als infants: entre aquestes hi ha el bibliocirc de divendres, dissabte i diumenge; els contacontes de dissabte al matí o l’animació infantil de diumenge al matí.

Enguany, aquesta edició de la Plaça del Llibre se celebrarà a la plaça Sèneca, ubicació on es trobava l’antiga estació d’autobusos, en ple centre de la ciutat. La inauguració oficial es farà divendres de vesprada, a càrrec d’Anna Esteve i Jesús Figuerola, ambdós de l’organització FULL, una de les entitats que promouen aquesta nova edició; la presentació del Volum VIII de la Nova Obra completa de Vicent Andrés Estellés, organitzat per l’editorial 3i4; o la presentació de La dona invisible, de Mònica Richart, a càrrec de la mateixa autora i de l’editora d’Edicions del Bullent, Núria Cendra.

Entre les activitats dirigides al públic adult també hi haurà una conferència de Josep Chaqués, qui parlarà dels «primers moviments de l’Escola Valenciana» dissabte a la 1 del migdia, o la conferència dedicada al centenari de Joan Fuster, a càrrec del professor i escriptor Carles Cortés, divendres a les 11 del matí. A banda, també hi haurà espectacles com ara el concert de Pau Alabajos dissabte a les 20.30, organitzat per Acció Cultural del País Valencià, o el concert infantil de Marcel el Marcià, diumenge a les 13.30, organitzat pel Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant.

En total, 12 editorials programaran activitats amb participació activa i 12.000 títols ompliran el fons d’aquesta plaça, que comptarà també amb la presència d’una vintena d’autors. Podeu consultar la programació en aquest enllaç.