Per què no podem quedar-nos a casa?

per Pilar Medrano Lujan, portaveu de Pense Pensions Dignes

Veus

Per què no podem quedar-nos a casa?
Per què no podem quedar-nos a casa?

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

El passat 29 de gener de 2022, un titular d'El Diario.es que resava: «L'Estat assumeix un forat de més de 40.000 milions per decisions del Govern de Rajoy», ens deixà bocabadats, sobretot després d'escoltar les manifestacions del Senyor Rajoy al líder actual del PP, el senyor Casado, recomanant-li derogar la recent estrenada Reforma de les pensions de l'actual govern de Coalició PSOE-UNIDAS PODEMOS i tornar al 0,25%. Com és possible que aquest senyor, que va gestionar la crisi financera de manera tan nefasta, que ha portat a la pobresa extrema a milers de famílies en benefici de la Banca a la qual va rescatar, s'atrevisca a fer aquesta recomanació?

Des del Moviment Pensionista no entenem la política que el govern «progressista» du a terme. D'una banda, assumeix pèrdues milionàries (la compra per 1€ de la Sareb) que haurem de pagar totes les persones contribuents.

D'altra banda, la retallada als i les Pensionistes amb l'aplicació de l'IPC (Índex de Preu al Consum) de 2,5% per a l'any 2021 (tot i que l'IPC real el 30 de novembre ha estat del 5,5% , és a dir, una pèrdua del 3% del poder adquisitiu) suposa aproximadament 400€ anuals menys per a una pensió mitjana, que no es revisarà, al començament de l'any 2023, com s'havia fet fins ara, i per tant, s'ha eliminat «la pagueta». Haurem d'esperar cinc anys perquè, segons diu la reforma, s'estudie i després, suposem què decidiran, si apugen o no.

Ens sorprén que de les pèrdues dels fons públics, pel malbaratament i la mala gestió dels anteriors governs, no se'n parle massa. Al contrari, sí que se'n parla i molt, de les Pensions. En un principi, amb la insostenibilitat del Sistema Públic de Pensions, bandejada definitivament gràcies a la demostració que la vidriola de les pensions s'havia buidat per les despeses impròpies i l'aprovació a les Corts d'una Auditoria dels comptes de la Caixa de la Seguretat social, que s'haurà de fer aquest any.

Tot i això, sembla que es vulga compensar el malbaratament dels diners públics amb les retallades de les nostres pensions, perquè si no, com s'explica l'obstinació del ministre Escrivá, artífex de la reforma de les Pensions i per tant del nou sistema de càlcul de l'IPC ( la mitjana de la taxa dels 12 mesos), per tal de retallar les pensions? A més, la reforma s'ha aplicat el 2021 encara que entra en vigor el 2022.

El senyor ministre no ha pensat en la DIGNITAT de les persones grans, unes persones que han lluitat per aconseguir una llibertat i uns drets que durant quaranta anys els havien segrestat; que han treballat sense descans per donar un futur millor als seus fills i a les seues filles i que amb el seu treball han aconseguit que l'Estat espanyol estiga entre les grans potències de la Unió europea.

Lamentem que la societat i els polítics hagen oblidat que durant la crisi financera, de 2008 a 2018, els pensionistes, gràcies a les seues pensions, encara que minses en molts casos, van ser el suport de tota la família, foren el «dic de contenció» de probables desordres socials.

Denunciem la DIGNITAT OBLIDADA de la gent gran durant la pandèmia. En moltes residències les persones es van morir soles, com un gos. Condemnem la manca d'humanitat, empatia i respecte d'alguna Comunitat autònoma, com la de Madrid, que no va permetre el trasllat a l'hospital, des de les Residències, de les persones grans malaltes.

Rebutgem el MALTRACTAMENT I LA MANCA DE RESPECTE que les persones grans pateixen en les Entitats bancàries, a causa de la bretxa digital, la manca d'atenció personalitzada pel tancament de moltes sucursals i la falta de personal, que també es dona en l'Administracion pública.

Rebutgem, igualment, la PRIVATITZACIÓ de les PENSIONS PÚBLIQUES, mitjançant la creació de fons privats.

Són moltes les raons per a lluitar i no quedar-nos a casa. Per això, el proper dissabte, 12 de febrer el MOVIMENT PENSIONISTA es manifestarà en els pobles i ciutats de tot l'Estat, per reivindicar:

  • Unes Pensions Públiques Dignes.
  • Un augment progressiu de les pensions mínimes, igual al Salari mínim Interprofessional.
  • El manteniment del poder adquisitiu, en base a l'IPC real i compensat.
  • L'Oposició a la privatització de les pensions públiques amb la creació de fons privats.
  • Una atenció personalitzada de les persones majors en bancs i Administració pública.

Des del MOVIMENT PENSIONISTA, fem una crida a tota la ciutadania perquè s'unisca a la CONCENTRACIÓ, el proper dissabte 12 de febrer a les 12 hores, a la plaça de l'Ajuntament de VALÈNCIA, al cantó del carrer Ribera.