Papi Robles, «una murciana crescuda a Oriola i que viu a València», debuta com a síndica de Compromís a les Corts

En el discurs ha remarcat les  les diferents reivindicacions de Compromís en el marc del Botànic

per NLV

Política

La síndica de Compromís a les Corts, Papi Robles | Inma Caballer | Les Corts
La síndica de Compromís a les Corts, Papi Robles | Inma Caballer | Les Corts

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

Papi Robles ha pujat a l'estrada de les Corts com a síndica de Compromís per primera vegada i ha començat la seua intervenció dirigint-se al seu grup en castellà i reivindicant-se com «una murciana crescuda a Oriola i que viu a València amb la capacitat de parlar en castellà i valencià». «Gràcies, companys i companyes, arranquem», ha afegit.

Robles ha centrat la primera pregunta al president com a portaveu en el full de ruta del Botànic, i l'ha contraposat a la intervenció anterior de la portaveu del PP, María José Catalá: «Com a dona, mare i valenciana només puc pensar que si aquells d'allà (assenyalant la bancada de la dreta) tornen, ací tornarem a tindre retallades, tripijocs i odi en la nostra societat».

La nova síndica ha remarcat en el discurs les diferents reivindicacions de Compromís en el marc del Botànic: «Nosaltres tenim molt clar que volem enfortir els serveis públics». «No venim a fer un brindis al sol», ha reblat.

En aquest sentit, ha criticat la privatització de serveis i ha fet referència al de la ITV, la reversió de les quals tindrà el Botànic «damunt de la taula» prompte enfront «del que deia el director general el 2005, un tal Mazón», en referència a l'actual president del PP valencià.

D'altra banda, ha subratllat les actuacions que cal mamprendre davant de l'«emergència climàtica», el foment de l'ús de les energies renovables i també la protecció de l'Albufera.

En la resposta, el president Ximo Puig li ha donat la benvinguda com a síndica i li ha desitjat «tota la sort i l'ànim». «Crec que el que vosté ha expressat representa una part de l'ànima d'aquest govern. Gràcies per tot i endavant», ha dit.