Com desfer-se d’una incertesa

Aquest diumenge, l'escriptor Jesús M. Tibau ens ofereix dos encanteris, un a petició d'un lector

per Jesús M. Tibau

Apunts

Com desfer-se d’una incertesa
Com desfer-se d’una incertesa

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

Aconseguiu una bossa de caramels de taronja. Desemboliqueu-los, poseu-los a la boca i, mentre es desfan, escriviu el motiu de la vostra incertesa al revers del paper de l’embolcall. Tot plegat, sense pressa. Destruïu el paper pel mitjà que us faci més gràcia, i en cap cas no el llenceu al cubell de la resta. Ho podeu provar amb caramels de maduixa, de pinya o de menta; no hi ha proves que el seu gust determini l’èxit de l’encanteri, ni a favor ni en contra. En cas de dieta, millor caramels sense sucre, però només si és molt rigorosa.

Com obrir amb facilitat envasos etiquetats amb «obre fàcil»

A petició d’Ernest Redó, mestre, músic i escriptor...

Busqueu tos els envasos que tinguem a casa pendents d’obrir, i poseu-los en fila sobre una taula o en una lleixa, sense que res s’interposi entre ells i la nostra mirada. Vestiu-vos amb roba intimidatòria, que us faci aparentar certa fortalesa, res de xandalls ni pijames d’anar per casa, ni sabatilles, sinó alguna cosa fosca, de pell, de cuir, botes altes. Imiteu la mítica escena de Taxi driver en què Robert de Niro provoca imaginàriament algú: És a mi? Esteu parlant amb mi? Assageu abans, si cal, davant d’un mirall, la vostra aparent seguretat no ha de mostrar ni una escletxa. Podeu incrementar el to amenaçador traient sobtadament un ganivet amagat a la mànega, o a la butxaca del darrere, però aquest nivell sols hauria d’estar reservat a gent que no sigui maldestra, per a evitar talls innecessaris.