Rècord en vendes i assistència a la Plaça del Llibre d’Alacant

L’esdeveniment literari es va celebrar el passat cap de setmana.

per NLV

Cultura, InfoLlibres

Rècord en vendes i assistència a la Plaça del Llibre d’Alacant
Rècord en vendes i assistència a la Plaça del Llibre d’Alacant | Plaça del Llibre

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

El passat cap de setmana Alacant va viure la sisena edició de la Plaça del Llibre. Aquest esdeveniment ha fet la primera parada del seu recorregut a la capital de l’Alacantí. Posteriorment, al llarg de l’any, les ciutats de Gandia, València, Castelló de la Plana i Elx viuran la seua pròpia edició de la Plaça del Llibre. També s’hi unirà Sueca, on se celebrarà també aquesta plaça coincidint amb el centenari de l’escriptor Joan Fuster, nascut en aquesta localitat de la Ribera Baixa.

Tornant a Alacant, la primera versió de la Plaça del Llibre d’aquest 2022 ha sigut tot un èxit. Més de 3.000 persones han assistit a l’esdeveniment, enguany celebrat a la Plaça Sèneca, al centre de la ciutat, on hi havia l’antiga estació d’autobusos. El nombre de vendes de llibres, segons informa l’organització, ha augmentat més d’un 50% respecte a les edicions de la Plaça del Llibre prèvies a la pandèmia. Pel que fa a l’assistència, aquest 2022 hi ha hagut un 20% de visitants que en les edicions anteriors.

D’aquesta manera, el festival literari es consolida «com a gran aparador de les publicacions en valencià al sud», diuen des de l’organització, coordinada per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL). En total, 3.500 alacantins han presenciat les més de trenta activitats organitzades a la Plaça del Llibre entre l’11 i el 13 de febrer. Des de l’organització indiquen que els llibres més venuts aquest cap de setmana són de gènere infantil i juvenil i les editorials que més han venut són d’origen valencià. Alhora, asseguren que tant la narrativa, com les traduccions, la novel·la gràfica –infantil i juvenil– i l’assaig experimenten «una notable crescuda».

L’esdeveniment va permetre exposar més de 1.200 títols d’un total de 114 editorials. El llibre més venut ha estat Presons de paper, editat per Rosa dels Vents. Es tracta de la primera novel·la de Jaume Silvestre, autor de la Vila Joiosa (Marina Baixa), qui va poder presentar l’obra a la plaça. Els dies bons d’Aina Fullana, editat per Bromera, ha sigut el segon títol més venut. Els següents a la llista serien l’Atles de les comarques valencianes, de Carles Ubeefe (Caliu Espai Editorial); No t’ho diré mai, de Marian Díez (Bromera), La dona invisible, de Mònica Richart (Bullent) i Terra de Pastors, de Xavier Amat (Publicacions Universitat d’Alacant).

L’edició també ha destacat per les activitats adreçades al públic infantil i juvenil amb contacontes i espectacles en viu amb la literatura com a gran protagonista. Alhora, també hi ha hagut espai per als adults amb presentacions de llibres i altres activitats. Les previsions de l’organització, quant a assistència i a vendes, «s’han vist superades», expliquen els mateixos convocants.