Benimaclet clama novament contra el PAI

Cuidem Benimaclet convoca una manifestació que ompli el barri de València contra el Programa d’Actuació Integrada

per NLV

Territori, Política

Manifestació convocada per Cuidem Benimaclet aquest diumenge 20 de febrer
Manifestació convocada per Cuidem Benimaclet aquest diumenge 20 de febrer | Twitter Cuidem Benimaclet / @cuidembeni

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

La plataforma Cuidem Benimaclet ha organitzat una manifestació contra el Programa d’Actuació Integrada (PAI) que ha recorregut els carrers del barri, ubicat a la ciutat de València.

Des de fa anys, aquest projecte urbanístic ha estat objecte de disputa entre el govern de la ciutat, en mans de Compromís i del PSPV, i els col·lectius veïnals per la intenció de construir 1.400 habitatges. El programa, segons denuncien els convocats, està dissenyat de manera a mesura dels interessos de Metrovacesa, immobiliària en mans d’entitats bancàries privades que, amb el PAI, convertiria aquest barri tradicional en un espai segregat que afectaria les classes socials més baixes i que destruiria centenars de milers de metres quadrats d’horta.

Els manifestants han protestat contra el govern liderat per l’alcalde Joan Ribó i la vicealcaldessa Sandra Gómez, i han llegit un comunicat en què exigien més transparència i més gestió directa de l’Ajuntament per no deixar el futur del barri «en mans de l’empresa privada».

La marxa també ha servit per expressar el rebuig al tall del ramal d’Alegret, de la sèquia de Mestalla, que gestiona el Tribunal de les Aigües, cosa que destruiria encara més milers de metres quadrats d’horta i no solucionaria el problema de contaminació que pateix, a més que deixaria els regants sense aigua. «El Saler i el llit del Túria són de tota la ciutadania. L'avinguda Blasco Ibáñez ja no arribarà al mar. És possible fer la ciutat d'altra manera», han dit al manifest final.

En total, hi han participat més de mig centenar de col·lectius que han apostat per «la resistència» per forçar l'Ajuntament de València a que canvie el seu projecte. Els manifestants han protestat, també, perquè consideren que la vicealcaldessa els tracta com a «ignorants» per «posar excuses de mal pagador» davant les reivindicacions que el barri no caiga «en mans de l'especulació immobiliària».