S’inicia una campanya per «valencianitzar» els dispositius electrònics

Escola Valenciana, Wikimèdia València i Softvalencià llancen aquesta iniciativa en el Dia Internacional de la Llengua Materna

per NLV

Llengua

S’inicia una campanya per «valencianitzar» els dispositius electrònics
S’inicia una campanya per «valencianitzar» els dispositius electrònics

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

Un estímul perquè els telèfons, ordinadors i tauletes siguen configurats en valencià i interactuen en aquesta llengua amb els usuaris. És el propòsit de Connecta’t en valencià, una campanya iniciada per Escola Valenciana, Wikimedia València i Softvalencià engegada aquest 21 de febrer, Dia Internacional de la Llengua Materna. La iniciativa serveix perquè la ciutadania configure en valencià els seus dispositius electrònics, una possibilitat existent però que en molts casos és ignorada pels usuaris.

Per a les entitats que promouen la campanya, aquest seria un canvi important, atés que «la llengua en la qual s’usen els dispositius té una repercussió en els resultats i pot influir, per exemple, en el contingut que trobes quan fas una recerca», diuen les organitzacions en un comunicat.

Softvalencià ha desenvolupat un programa anomenat Valencianitzador, utilitzat per a poder canviar l’idioma d’un ordinador de manera automàtica i simplificada. El programa analitza automàticament els canvis que cal fer i en un procés orientat es realitzen les modificacions pertinents perquè l’usuari puga treballar i navegar en valencià.

Escola Valenciana, Wikimedia València i Softvalencià destaquen que «la meitat de la població del món queda exclosa de l’accés a la informació quan està només disponible en una de les anomenades llengües majoritàries». Alhora, les tres entitats demanen a les grans corporacions d’Internet que facen un esforç per a fer accessible la seua interfície a les diferents llengües que existeixen arreu del món «i així garantir els drets de més persones a poder expressar-se en la seua llengua».