Vinaròs i Benicarló se sumen a la xarxa de Ports Solidaris valencians

El vaixell de rescat humanitari «Aita Mari» ha atracat al port de Vinaròs aquest dimarts

per NLV

Territori, Societat

Arribada del vaixell «Aita Mari» de l'entitat basca Salvament Marítim Humanitari al port de Vinaròs
Arribada del vaixell «Aita Mari» de l'entitat basca Salvament Marítim Humanitari al port de Vinaròs

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

L'Aurora Grup de Suport, entitat que coopera amb les entitats i embarcacions de rescat civil humanitari, davant del problema que suposa la manca d'espai al port de Borriana (la Plana Baixa) s'ha vist obligat a accelerar la incorporació dels ports de Vinaròs i Benicarló (el Maestrat) a la xarxa de Ports Solidaris, que acull les diferents embarcacions i ONG.

L'equip de coordinació de l'Aurora ha mantingut reunions amb les empreses responsables dels varadors per recopilar la carta de serveis i característiques tècniques. A més de contactes amb diverses institucions i actors de la zona per crear una estructura de suport a les embarcacions similar a la ja desenvolupada amb èxit a Borriana. Per dur-ho a terme, l'entitat hi ha desplaçat un coordinador que s'encarregarà de posar les bases del grup d'ajuda. Constituir una xarxa de comerços i serveis de confiança, que alhora reforce l'economia de proximitat i coordinar el voluntariat, són els objectius prioritaris.

El vaixell «Aita Mari» atraca al port de Vinaròs

Aquest dimarts al migdia l'embarcació Aita Mari, de l'ONG basca Salvament Marítim Humanitari, atracava al moll de ponent del port de Vinaròs.

Després d'un llarg periple, el vaixell guipuscoà torna al País Valencià. Aita Mari va salpar el 20 de gener del port de Borriana per sumar-se a la flota de rescat civil humanitari, que opera majoritàriament davant de les costes líbies. El 28 de gener va desenvolupar una operació de rescat en què va poder posar fora de perill 105 persones: 17 dones, 63 homes, 9 nens i 16 menors.

Després d'una llarga estada a Lampedusa, ha arribat a Vinaròs per fer reparacions i la posada a punt i preparar-se per a la següent missió de rescat. L'entitat tenia previst fer aquestes accions a Borriana, però l'alta ocupació de les instal·lacions portuàries i la manca d'espai l'ha fet decidir-se pel port del Maestrat.

Membres de L'Aurora han col·laborat en l'operació d'amarratge de l'embarcació i des de fa jornades cooperen perquè l'arribada a terra siga tan còmoda com siga possible. L'entitat, creada l'abril del 2021, creix de manera exponencial i ja suma més de 90 voluntaris que fan diferents funcions, amb una mateixa finalitat: cooperar a terra perquè no es perden més vides a la mar.