L'obra de Fuster, objecte d'anàlisi en un simposi internacional

La UV organitza unes jornades per estudiar la producció de l'escriptor de Sueca

per NLV

Cultura

L'obra de Fuster, objecte d'anàlisi en un simposi internacional
L'obra de Fuster, objecte d'anàlisi en un simposi internacional

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

La Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València ha organitzat el Simposi Internacional Joan Fuster amb motiu del centenari del naixement de l'intel·lectual de Sueca.

Les dèsset ponències d’aquestes jornades s’impartiran per estudiosos i especialistes de l’àmbit universitari provinents dels territoris de llengua catalana i d'altres països. Els actes es duran a terme a les tres facultats de la Universitat vinculades a les àrees de la producció de l'escriptor suecà: Filologia (dia 28), Història (dia 1) i Filosofia (dia 2). El coordinador de la Càtedra Joan Fuster, Ferran Carbó, ha destacat «l’ampli ventall de temes que es tractaran al congrés, així com  participació d'especialistes en la seua obra provinents d’Europa i els Estats Units».

A més, cadascun dels dies es farà una activitat cultural programada per les facultats implicades i oberta al públic. Així, el dia 28, a la Facultat de Filologia, se celebrarà la taula rodona «Joan Fuster, encara i sempre: reflexions creuades sobre la seua recepció», amb les intervencions de Núria Cadenes, Gustau Muñoz, Marc Senabre, Lourdes Toledo i Gonçal López-Pampló, que actuarà com a moderador, amb la coordinació de Begonya Pozo. El dia 1, a la Facultat de Geografia i Historia, tindrà lloc una lectura amb projecció d’imatges, coordinada per Laura Peris, amb el títol «Imatge i paraula de Joan Fuster». I el dia 2, a la Facultat de Filosofia i Ciències de la Educació se celebrarà el recital «Fuster en veu alta», amb Rafael Estrada (cantautor) i Eduardo Benetó (rapsode).

Formen part del comité organitzador, encapçalat per Ferran Carbó, Antoni Furió, Tobies Grimaltos, Francesc Pérez i Moragón, Manuel Pérez Saldanya i Vicent Simbor. El comité científic està compost per Dolors Bramon (Universitat de Barcelona), Neus Campillo (Universitat de València), Brad Epps (University of Cambridge), Louise Johnson (University of Sheffield), Josep Massot i Muntaner (Institut d’Estudis Catalans), Claus D. Pusch (Albert-Ludwigs-Universität, Freiburgim Breisgau) i Patrizio Rigobon (Università Ca’Foscari, Venezia).