Una agressió homòfoba a un docent a Bétera desperta indignació entre els sindicats

Un grup d’alumnes de secundària són expulsats del centre

per NLV

Societat

La bandera LGTBI, penjada a l'Ajuntament de Bétera després de fer-se pública l'agressió homòfoba
La bandera LGTBI, penjada a l'Ajuntament de Bétera després de fer-se pública l'agressió homòfoba | Europa Press

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

Agressió homòfoba al professor d’un institut de secundària a Bétera. És el que s’investiga després que una desena d’alumnes hagen estat expulsats del centre per uns fets que van ocórrer la setmana passada. A l’IES les Alfàbegues, un grup d’alumnes van eixir al pati amb una bandera LGTBI, cosa que va ser resposta per part d’un altre grup d’estudiants lluïren banderes d’Espanya a l’endemà al mateix pati.

Tals fets van generar tensió i un docent va mirar d’apaivagar-la demanant els joves que abandonaren la manifestació. En aquell moment, vora 150 alumnes, segons informava À Punt, van increpar aquest professor amb insults relacionats amb la seua tendència sexual. El docent va ser agredit també físicament amb llançament d’objectes.

La Conselleria d’Educació ha informat de l’activació del Pla de Prevenció de la Violència i de Promoció de la Convivència per aquests incidents, un protocol de denúncia i seguiment que inclou assessorament i assistència jurídica davant atacs a tot el personal que treballa en els centres educatius.

Els sindicats de docents han reaccionat mostrant «el rebuig més ferm» davant aquesta agressió. En concret, el Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià ha oferit tots els seus mitjans per assistir la víctima i ha assegurat que «no és estrany que aquests fets es donen en contextos polítics com l’actual, amb l’auge de determinada ideologia que incita aquests comportaments i no respecta els fets diferencials». Segons aquest sindicat, que ha emès un comunicat, «no es pot abaixar la guàrdia».

També s’han expressat en termes similars des de la FECCOOPV, la Federació d’Ensenyament del sindicat Comissions Obreres al País Valencià, que ha condemnat «enèrgicament» aquesta agressió i s’ha proposat treballar per aturar «aquests fets lamentables». Aquest sindicat també ha relacionat l’agressió amb «el discurs LGTBIfòbic de la ultradreta, que passa factura introduint crispació i polarització a tots els entorns de la societat».

L’Ajuntament de Bétera, en mans del PP, també s’ha manifestat «rotundament en contra de qualsevol tipus d’agressió i discriminació homòfoba» i ha donat «suport incondicional» al professorat i a la direcció de l’institut. També ha penjat la bandera LGTBI a la balconada del consistori com a mostra de solidaritat amb l’agredit i ha defensat les polítiques institucionals desenvolupades per l’ens municipal per «sensibilitzar i conscienciar la ciutadania sobre la discriminació».