El Consell, satisfet amb les sentències del TSJ perquè «avalen» el plurilingüisme

La vicepresidenta Mónica Oltra celebra aquestes sentències judicials, tot i que dos projectes lingüístics de dos centres han estat tombats

per NLV

Política

La vicepresidenta Mónica Oltra en roda de premsa
La vicepresidenta Mónica Oltra en roda de premsa | Europa Press

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

La portaveu del Consell i vicepresidenta valenciana Mónica Oltra ha afirmat, en roda de premsa, que l’executiu del País Valencià està «satisfet» amb les sentències emeses el Tribunal Superior de Justícia valencià sobre la llei de plurilingüisme. Els jutges consideren que el pes del valencià i del castellà en l’educació plurilingüe pública han de ser «proporcionals». Una conclusió que, des del Govern valencià, consideren que «avala» aquesta llei.

El tribunal també considera que el castellà i el valencià han d’estar equilibrats en el repartiment entre assignatures troncals en l’educació pública. Això ha servit perquè el TSJ avale els projectes lingüístics desenvolupats als Centres d’Educació Infantil i Primària Villar Palasí de València i al Vicenta Ruso de Santa Pola, mentre que aquesta conclusió també ha sigut l’argument per rebutjar els projectes d’altres dos centres: el Joaquín Muñoz de Turís i el Beata Inés de Benigànim.

Segons Oltra, aquest criteri avalaria la llei de plurilingüisme, i la prova està en el fet que el tribunal no en decreta la inconstitucionalitat, tot i que algunes parts així ho van demanar. Per tot això, la vicepresidenta valenciana considera que en aquest cas la justícia no ha discriminat els drets lingüístics de l’alumnat ni de les seues famílies.