Escola Valenciana i Bromera continuaran col·laborant per fomentar l'ús del valencià

L’editorial cedirà un percentatge dels beneficis en les vendes de llibres de text a l’organització sense ànim de lucre

per NLV

Societat, Llengua

Escola Valenciana i Bromera continuaran col·laborant per fomentar l'ús del valencià
Escola Valenciana i Bromera continuaran col·laborant per fomentar l'ús del valencià

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

Escola Valenciana i Bromera han signat un conveni de col·laboració per continuar fomentant de manera conjunta l’ús del valencià en tots els àmbits socials i, especialment, en l’educació. El document, que té una validesa de quatre anys, és fruit de la bona sintonia entre les dues entitats i la cooperació que van engegar fa anys amb l’objectiu comú de fomentar i defensar el valencià.

En aquest sentit, segons un dels punts del conveni, l’editorial cedirà un percentatge dels beneficis obtinguts per la venda de llibres de text a l’associació sense ànim de lucre. En la mateixa línia, els materials escolars de Bromera inclouran el segell d’Escola Valenciana, que, al seu torn, hi participarà en la difusió. De fet, ambdues entitats es comprometen a col·laborar de manera coordinada en aquells projectes editorials o socials la finalitat dels quals comporte la difusió del valencià.

Així mateix, Bromera també participarà en les Trobades d’Escoles en Valencià, que enguany tornaran a celebrar-se amb la major normalitat possible, sempre que les condicions sanitàries ho permeten. En l’edició del 2022 l'editorial i Escola Valenciana llançaran la campanya #AmbElValenciàFemPinya, amb la qual volen sensibilitzar sobre l’ús del valencià en tots els àmbits.

L'editor de Bromera, Josep Gregori, ha afirmat: «Des de Bromera volem contribuir a la plena normalització del valencià, per això ens congratula poder renovar i impulsar col·laboració que tradicionalment hem mantingut amb Escola Valenciana. Compartim l’objectiu de promocionar l’ús del valencià en tots els àmbits fins a assolir la plena normalitat i l’ús generalitzat».

Per la seua banda, el president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes, ha destacat les sinergies existents entre Escola Valenciana i Bromera, que «col·laboren des de fa molts anys en la defensa de la nostra llengua». «Bromera és una garantia en la defensa de la nostra llengua», ha afegit Badenes, «i aquest conveni referma l’aposta per una educació en valors, de qualitat I en valencià».