Alexandra Usó, única candidata a presidir Escola Valenciana
La candidatura està conformada per un equip «jove, feminitzat i territorialment divers»
Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.
L’única candidatura registrada per presidir la Junta Directiva d’Escola Valenciana els pròxims quatre anys una vegada conclòs el termini de presentació aquest dimarts ha estat l’encapçalada per Alexandra Usó i Cariñena (Bétera, 1963), que compta amb la presència de Pablo Montaner i Brotons (Cocentaina, 1981) i Imma Garrigós i Albert (el Pinós, 1977) a la vicepresidència, Paula Beneito i Mollà (el Palomar, 1989) com a secretària, Maria Nebot i Calduch (Castelló de la Plana, 1982) com a tresorera i Montse Morales i Payà (Benetússer, 1991) com a vocal.
Aquesta candidatura es presenta amb la finalitat d’«assolir l’autosuficiència econòmica de l’entitat, impulsar la renovació generacional i dur a terme una transformació interna que convertisca Escola Valenciana en una entitat més participativa, on les dones tinguen un major protagonisme i que situe Escola Valenciana com a l’entitat de referència de noves generacions».
També té el propòsit d’«impulsar la comissió d’Educació d’Escola Valenciana, que ha de ser l’avantguarda de l’entitat, quant a recursos, experiències, d’anàlisi i reflexió». A més, pretén «potenciar el treball des de la comissió de Drets Lingüístics, que tindrà la demanda d’una Llei d’igualtat lingüística com a objectiu fonamental a reivindicar».
Amb la publicació de la candidatura rebuda, aquest dimarts s’obri un període perquè les organitzacions federades a Escola Valenciana convoquen reunions i assemblees per examinar les propostes i designen les persones representants en l’assemblea extraordinària que tindrà lloc el pròxim 11 de juny del 2022.