La comunitat educativa rebutja l'atac homòfob patit per un professor a Bétera

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic alerta que la causa principal «és el discurs de l'odi»

per NLV

Societat

La comunitat educativa rebutja l'atac homofòbic patit per un professor a Bétera
La comunitat educativa rebutja l'atac homofòbic patit per un professor a Bétera

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

Una concentració de la comunitat educativa a Bétera (el Camp de Túria) ha condemnat aquest dimecres l'atac LGTB-fòbic patit per un professor de l'IES Les Alfàbegues del municipi per part d'un grup d'alumnes del centre. L'acció, convocada per la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, ha estat un clam contra «el discurs de l'odi».

En el manifest, els participants remarquen: «No podem acceptar de cap manera que es produïsquen agressions d'aquesta classe, ni als centres educatius ni fora. Ni per l'orientació sexual o condició de gènere, ni per la llengua, ni pel color de la pell, ni pel país de procedència ni per qualsevol altre motiu».

Per a la Plataforma, alguns factors que «contribueixen a explicar les causes d'aquesta agressió» són la «massificació insostenible» que hi ha al centre -pensat per a 500 alumnes, però amb més d'un miler-, ja que «dificulta enormement la tasca educativa i també la transmissió dels valors de tolerància, malgrat els ingents intents del claustre de professorat».

El discurs de l'odi

Tanmateix, alerta que «la causa principal de l'agressió és el discurs de l'odi, emergent els últims anys, que està quallant entre la gent jove i que la pandèmia ha contribuït a fomentar encara més». Per això,  no es limiten a condemnar els fets, sinó que també denuncien «aquest discurs contra la diversitat, contra la llibertat i contra el respecte als drets humans».

L'alumnat que va agredir el docent de l'institut és «víctima d'aquest discurs i, per tant, cal treballar perquè no torne a passar, perquè reflexionen sobre el que han fet i prenguen consciència».

El col·lectiu demana que les institucions, l'educació, els mitjans de comunicació i tots els àmbits de la societat erradiquen el discurs de l'odi en la societat.

Finalment, ha mostrat la seua solidaritat amb la víctima i han instat les institucions i els mitjans a posar «els recursos necessaris per combatre aquest discurs i no contribuir a blanquejar a les organitzacions d'ultradreta que es dediquen a difondre'l».

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic està formada per FAMPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV, Escola Valenciana, Cavecova, CGT, FAAVEM, FEPV, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d'Estudiants, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAMPA-Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i València Laica.