À Punt i Escola Valenciana col·laboren en la promoció i millora de l’ús social del valencià

Totes dues entitats promouran la llengua en els àmbits educatiu, audiovisual, musical i cultural

per NLV

Societat, Llengua

À Punt i Escola Valenciana col·laboren en la promoció i millora de l’ús social del valencià
À Punt i Escola Valenciana col·laboren en la promoció i millora de l’ús social del valencià

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

À Punt Mèdia i la Fundació Escola Valenciana han signat aquest dijous un conveni de col·laboració per promocionar l’ús social del valencià en els àmbits educatiu, audiovisual, musical i cultural.

Totes dues entitats treballaran conjuntament per afavorir la difusió de les iniciatives que engega Escola Valenciana, parant especial atenció a les Trobades d’Escoles en Valencià i la campanya «Voluntariat pel valencià».

Un dels aspectes importants del conveni serà l’elaboració de materials i produccions, tant didàctics com lúdics, per facilitar l’aprenentatge i el foment de l’ús del valencià, el coneixement de les principals personalitats valencianes i les diferents manifestacions de la cultura popular.

En aquest sentit, Escola Valenciana oferirà tots els continguts infantils de La Colla per difondre'ls als autobusos de transport escolar. 

Alfred Costa, director general d’À Punt Mèdia ha afirma que «aquest conveni posa un marc a les bones relacions que mantenim amb la Fundació Escola Valenciana, amb la qual compartim objectius essencials com la promoció de la llengua, especialment entre el públic infantil i juvenil, i la vertebració territorial». 

À Punt i Escola Valenciana ja col·laboraven en iniciatives com ara la difusió del Festival Feslloc o l’organització del concurs Berlanga de curtmetratges destinat a l’alumnat de primària i secundària. 

Per la seua part, Natxo Badenes, president d’Escola Valenciana, ha remrcat que «amb aquest conveni refermem els punts en comú que hi ha entre À Punt i Escola Valenciana». «Volem destacar la importància de l’entreteniment infantil en valencià per garantir el futur de la nostra llengua, un aspecte en el qual À Punt és i ha de ser clau», ha assenyalat.