«El blau entre nosaltres», d'Ayesha Harruna Attah, una història «colpidora» sobre l'esclavitud

Sembra Llibres publica aquesta novel·la de l'escriptora ghanesa que «flueix entre el tràfic d’esclaus, el racisme i el supremacisme»

per NLV

Cultura, InfoLlibres

L’escriptora ghanesa Ayesha Harruna Attah
L’escriptora ghanesa Ayesha Harruna Attah

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

El blau entre nosaltres, una novel·la de l’escriptora ghanesa Ayesha Harruna Attah que publicarà els pròxims dies Sembra llibres, amb traducció d’Elisabet Ràfols Sagués i coberta d’Helena Pérez, ofereix una visió «colpidora» de l’esclavitud per mitjà de les experiències de les protagonistes i explica «una història commovedora que flueix entre els esculls perillosos del tràfic d’esclaus, el racisme i el supremacisme per travessar l’enorme pont de mar blava que ens uneix».

Aquesta obra, que ha estat seleccionada al prestigiós White Ravens, narra «un dels episodis més funestos de la humanitat amb els ulls de dues joves audaces que aprenen a créixer desafiant les pròpies pors». La casa de les bessones Hassana i Husseina ha quedat en runes després d’una brutal incursió. Les dues germanes són venudes com a esclaves i inicien un trajecte vital que les portarà a recórrer ciutats i cultures desconegudes a banda i banda de l’oceà: l’una, a la Costa d’Or africana, i l’altra, al Brasil. Allà creixeran amb noves famílies, aprendran a alliberar-se dels perills i començaran a conéixer-se de veritat. Connectades, sempre, pels somnis d’aigua que comparteixen, no saben si es retrobaran algun dia. 

Ayesa Harruna Attah és una escriptora nascuda a Ghana i que actualment viu a Senegal. Va estudiar al Mount Holyoke College, a la Universitat de Columbia i a la Universitat de Nova York i es va llicenciar en Bioquímica, Periodisme i Escriptura Creativa. És autora de les novel·les Harmattan Rain, nominada al Commonwealth Writers Prize, Saturdays Shadows i The Hundred Wells of Salaga, finalista del premi William Saroyanque i traduïda a quatre idiomes. Ha publicat a The New York Times, New York Times Magazine, Asymptote i a l’antologia d’escriptors del premi Caine.