Verònica Cantó és l’única candidata a presidir l’AVL

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua experimentarà relleus els propers dies

per NLV

Llengua

Verònica Cantó
Verònica Cantó | Europa Press

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

L’actual secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó, lidera l’única candidatura a presidir l’ens normatiu del valencià. Així, serà qui substituirà l’actual president de l’entitat, Ramon Ferrer.

La junta de govern de l’AVL ha aprovat aquest dimecres les candidatures presentades dins del termini establit, després de comprovar que reuneixen els requisits i els avals necessaris per a accedir als càrrecs de direcció de l’entitat. Verònica Cantó, actual secretària de l’entitat, opta a la presidència de l’AVL sense oposició.

D’aquesta manera, es configura una llista de consens per a ocupar els espais executius de l’AVL que liderarà Verònica Cantó, nascuda a Cocentaina (el Comtat) el 1964 i secretària de l’entitat durant els últims quinze anys. Cantó forma part de l’AVL des que es va crear la institució l’any 2001, quan hi va arribar procedent del món editorial. Havia sigut directora de publicacions de l’Editorial Marfil, presidenta de l’Associació d’Editors del País Valencià i autora de diversos llibres de text. Cantó també és membre de les seccions de Publicacions i Comunicació, Lexicografia i Gramàtica i Terminologia i Assessorament Lingüístic. Abans va ser membre de la Comissió de l’Escriptora de l’Any, Carmelina Sánchez-Cutillas, i presidenta de la Comissió que homenatjava Enric Valor.

Joan Rafael Ramos Alfajarín és qui aspira a la vicepresidència de l’AVL. Nascut a Borriol (Plana Alta) el 1965, és catedràtic de la Universitat de València, especialista en lingüística i en història social de la llengua. També és membre de les seccions de Lexicografia i Gramàtica i Terminologia i Assessorament Lingüístic de l’Acadèmia. Ramos és vicepresident d’aquest ens des del 2017.

La candidata a la secretaria de l’AVL és Immaculada Cerdà Sanchis. Nascuda el 1965 a Algemesí, a la Ribera Alta, és cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València. Exerceix, també, com a vocal de la junta de govern de l’Acadèmia des del 2017 i presideix la secció de publicacions i comunicació de l’entitat. Les dos vocalies de l’AVL serien assumides pel valencià Artur Ahuir i per l’alcoiana Maria Àngels Francés. El primer presideix la Secció de Terminologia de l’ens i la segona, doctora en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant, és secretària de la Secció de Documentació i Literatura de l’AVL.

Aquest equip accediria als càrrecs esmentats el pròxim divendres 11 de març si el ple de la institució ho valida per majoria absoluta.