La nova llei de trànsit

La normativa, que entrarà en vigor el 21 de març, introdueix prou canvis respecte a l'anterior

per Eva Remolina

Societat

La nova llei de trànsit
La nova llei de trànsit

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

El 21 de març és el dia que entrarà en vigor la nova Llei de trànsit, que porta bastants canvis respecte a la normativa anterior i l'objectiu primordial de la qual és el de reduir la sinistralitat en les carreteres de l'estat espanyol.

Entre els canvis més significatius, es troben:

- A partir d'ara no es podrà sobrepassar els 90 km/hora en les carreteres convencionals sota cap pretext, ni tan sols el d'avançar, tot i que abans sí que estava permés sobrepassar en 20 km/hora aquesta velocitat màxima.
- La pèrdua de punts per l'ús del mòbil o la manipulació de qualsevol dispositiu electrònic s'endureix, i passa a ser de 6 punts.
- També serà motiu de sanció, per tant, l'ús de detectors de radars, encara que aquests estiguen apagats o inutilitzats. En aquest cas, 3 punts.
- Sis punts igualment s'emportaran els qui avancen a ciclistes i no mantinguen els 1,5 m de distància obligatòria.
- No portar el cinturó de seguretat, serà motiu d'una pèrdua de 4 punts.
- Llançar burilles o qualsevol altre objecte a la via pública, costarà a partir d'ara 6 punts.
- No usar casc, 4 punts.
- La recuperació dels punts inicials podrà aconseguir-se al cap de 2 anys de no haver comés cap infracció.
- Un altre canvi és que serà considerada una infracció greu estacionar o parar en un carril bici.
- També ho serà no respectar les zones de baixes emissions.
- Pel que fa a l'alcohol i al consum de drogues, aquests estaran més penalitzats que mai. Els menors de 18 anys hauran de conduir (ciclomotors, bicicletes o patinets) amb una taxa de 0 alcohol; els majors de 18 anys, però amb menys de 2 anys de carnet, no podran excedir d'una taxa d'alcohol en sang superior als 0,3 g (0,15 en aire), mentre que per als conductors amb més de 2 anys de carnet, es mantindran en el 0,50 (0,25 en aire).