Xarrada a Crevillent sobre la situació de la llengua en el sistema comunicatiu valencià

L'editor de La Veu del País Valencià, Moisès Vizcaino, en parlarà a l'Ateneu del municipi del Baix Vinalopó aquest divendres

per NLV

Societat, Llengua

Moisès Vizcaino | Foto Ulisses Ortiz
Moisès Vizcaino | Foto Ulisses Ortiz

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

L'editor de La Veu del País Valencià, Moisès Vizcaino, farà aquest divendres, 11 de març,  a les 19 h, a l'Ateneu de Crevillent (el Baix Vinalopó), una xarrada titulada «Situació de la llengua en el sistema comunicatiu valencià».

Vizcaino tractarà, en primer lloc, sobre els antecedents històrics dels diaris en valencià, el marc estatutari i la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV) i els mitjans de comunicació. A continuació, abordarà l'actual panorama del sistema comunicatiu valencià, format majoritàriament per mitjans editats en castellà, d'àmbit provincial, centralistes i subordinats.

Posteriorment, se centrarà en la trajectòria del grup La Veu del País Valencià des del 2012, quan va nàixer aquest projecte comunicatiu amb consciència lingüística i social que ara mateix edita Nosaltres La Veu La Veu dels Llibres, dues publicacions digitals redactades íntegrament en valencià i totalment lliures, ja que només depenen dels subscriptors, els nostres agermanats. La primera, un diari amb visió de conjunt del País Valencià; la segona, una revista setmanal d'informació i crítica literària que s'ocupa de la producció editorial de tots els territoris de llengua catalana.

Per últim, explicarà com els nostres mitjans s'actualitzen cada dia gràcies a les donacions dels nostres agermanats a la Fundació Jordi de Sant Jordi (entitat mecenes de La Veu), donacions deduïbles en la declaració de la renda fins al 105% de l'import. Un esforç col·lectiu que ha fet possible que aquest quadrimestre recuperem Diari La Veu del País Valencià, que va haver de suspendre l'edició a finals del 2019.