El vaixell que ha rescatat 129 persones a la Mediterrània torna a Vinaròs per preparar la pròxima missió

L'Aurora - Grup de Suport treballa intensament en el suport logístic i coordinació de les organitzacions humanitàries 

per NLV

Territori, Societat

El vaixell que ha rescatat 129 persones a la Mediterrània torna a Vinaròs per preparar la pròxima missió
El vaixell que ha rescatat 129 persones a la Mediterrània torna a Vinaròs per preparar la pròxima missió

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

Una de les embarcacions de l'entitat alemanya Sea Watch ha atracat a primera hora d'aquest dijous al port de Vinaròs (el Maestrat), just al mateix lloc des d'on va salpar el passat 10 de febrer per posar rumb a la Mediterrània Central. En aquesta última missió, ha pogut rescatar 129 persones que es trobaven en risc imminent de naufragi enfront de les costes de Líbia.

La tripulació i equip mèdic de l'ONG alemanya van atendre les necessitats dels rescatats entre els quals hi havia dones i menors. Posteriorment i mentre esperava assignació d'un port segur per part de les autoritats italianes, va haver de refugiar-se a les costes tunisianes d'un important temporal. El 26 de febrer, finalment va poder desembarcar els hostes al port sicilià de Porto Empedocle. El vaixell alemany es disposa a fer canvis de tripulació, proveïment posada a punt i preparació de la següent missió.

Actualment, el port de Vinaròs acull dues embarcacions d'aquesta natura, el Sea Watch 4, ja esmentat, i l'Aita Mari, de l'ONG basca Salvamento Marítimo Humanitario. D'aquesta manera, aquest port del Maestrat es comença a consolidar com un nou punt solidari al País Valencià. Aquesta funció és vital perquè el de Borriana, port principal per dur a terme aquest tipus d'operacions, mostra símptomes de saturació. Actualment, hi ha quatre embarcacions de rescat a la capital de la Plana Baixa: Open Arms UnoLouise Michel, Sea Watch 3 i Sea-Eye 4.

L'Aurora - Grup de Suport, ONG que coopera amb totes les entitats de rescat, continua treballant intensament en el suport logístic i coordinació de les organitzacions. A més, crea xarxes de proveïment i aliances amb el
comerç local. En l'actualitat, més de 90 voluntaris formen part de L'Aurora, organitzats en diferents grups de coordinació, operativa, mèdia i comunicació, sensibilització i activitats artístiques, entre altres funcions. Darrerament, un dels principals objectius de l'entitat, és la creació d'un potent grup de suport per a les  embarcacions i tripulacions en l'àrea del Baix Maestrat.