Oltra demana coordinació institucional per previndre el tràfic de refugiats

Per atendre les dones víctimes d'explotació sexual, la Conselleria d'Igualtat va engegar el programa Alba el passat octubre

per NLV

Societat, Política

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra | EP
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha defensat aquest dilluns la necessitat de coordinació i cooperació entre institucions per «previndre i combatre el possible tràfic de les persones més vulnerables que fugen de la guerra a Ucraïna, especialment de les dones, xiquetes i xiquets».

Així ho ha traslladat en la reunió de la Fiscalia de València que ha tingut lloc amb motiu del protocol marc de protecció de les víctimes de tràfic d'éssers humans. A la trobada, hi han assistit representants de diversos departaments de la Generalitat, agents judicials, Delegació del govern espanyol, Fiscalia, cossos i forces de seguretat de l'Estat i la Inspecció de Treball.

El contingut d'aquest encontre s'exposarà aquest dimarts 15 en la comissió mixta d'atenció i acolliment a persones refugiades i desplaçades, on Igualtat coordinarà les actuacions a dur a terme per detectar, intervindre i atendre les possibles víctimes de tràfic de persones.

Programa Alba

Per atendre les dones víctimes d'explotació sexual, la Conselleria va engegar l'octubre el programa Alba, que en quatre mesos de funcionament ha atés 707 dones al País Valencià.

Oltra ha destacat que aquesta xifra evidencia la necessitat d'atenció integral perquè aquestes dones puguen eixir d'aquest context i construir el seu projecte de vida independent. A més, a remarcat que cal «no invisibilitzar i no fer clandestines» aquestes dones, sinó treballar per aconseguir la seua «recuperació a la vida».