Un vídeo de la Fundació Vincle explica l'infrafinançament valencià

Enric Morera, Vicent Cucarella, Antoni Infante i Beatriu Cardona clamen per un millor finançament per al poble valencià

per NLV

Societat, Política

Un vídeo de la Fundació Vincle explica l'infrafinançament valencià
Un vídeo de la Fundació Vincle explica l'infrafinançament valencià

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

La Fundació Vincle ha elaborat un vídeo en què diverses personalitats de l'esfera pública i de l'àmbit privat expliquen l’infrafinançament que manté el País Valencià com la comunitat autònoma més endeutada de l’estat espanyol en relació amb el seu PIB. «Una problemàtica econòmica que afecta directament els valencians i les valencianes», asseveren.

Enric Morera, president de les Corts Valencianes; Vicent Cucarella, síndic major de Comptes; Antoni Infante, portaveu de la Crida pel Finançament, i Beatriu Cardona, portaveu de la Intersindical Valenciana, clamen, cadascun des de la seua posició, per un millor finançament per al poble valencià.

Opinions complementàries

Morera afirma que «la consciència valenciana ha crescut» i que «l’empobriment [valencià] té l’origen en l’infrafinançament i la manca d’inversió pública».

Per la seua part, Cucarella exposa que el repartiment dels ingressos en l’estat espanyol no és just i no passa per les comunitats autònomes com tocaria, ja que, a més, caldria ajustar-la d’acord amb la població. I apunta que els valencians haurien de rebre del sistema, atés que en realitat són aportadors nets al sistema.

Així mateix, Infante denuncia que els valencians paguen com un país ric encara que en realitat són un país empobrit, demana «recuperar les claus de la nostra caixa» i tenir «una hisenda pròpia i autònoma».

Finalment, Cardona exigeix un «finançament òptim» i remarca que cal «cancel·lar un deute il·legítim que ens costa 25 euros de cada 100 del nostre pressupost cada any».

La Fundació Vincle naix el 2008 amb la voluntat de treballar per una societat cohesionada i inclusiva en tots els àmbits. Actualment, treballa en tres campanyes: l’Euroregió Mediterrània, la llengua en l’empresa i l’arrelament lingüístic de la ciutadania.