«El Maestrat Filmat», una mostra per recrear-se en el passat de la comarca a ECO Les Aules de Castelló de la Plana

L'autor, Fermín Sales, ha buscat, recuperat i conservat un ampli nombre d'imatges

per NLV

Cultura

La Diputació exposa 'El Maestrat Filmat' en ECO Les Aules per a recrear-se en el passat de la comarca
La Diputació exposa 'El Maestrat Filmat' en ECO Les Aules per a recrear-se en el passat de la comarca

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

El Maestrat Filmat, un projecte audiovisual de Fermín Sales que rescata la memòria i el passat de la comarca del Maestrat gràcies a filmacions del segle XX recollides per l'autor entre famílies de la zona, ha estat presentat aquest divendres a ECO Les Aules de Castelló de la Plana. L'exposició forma part del projecte ReViu Les Aules, impulsat per l'àrea de Cultura de la Diputació, que encapçala Ruth Sanz, qui ha inaugurat juntament amb Sales el memorial i romandrà oberta fins al 7 de maig.

La diputada ha definit aquesta obra audiovisual com «un projecte que ha comptat amb el suport de moltes persones que han cedit les seues memòries privades per a poder deixar constància de la memòria d'una comarca amb molt de valor social i cultural», i ha agraït a l'autor el seu «esforç i treball» per a aconseguir un memorial que fa reflexionar sobre el territori.

El projecte adquireix una importància significativa, ja que existeixen pocs documents cinematogràfics de la comarca. L'exposició ha sigut possible perquè l'autor ha buscat, recuperat i conservat un ampli nombre d'imatges amb la intenció de crear un arxiu audiovisual.

Durant l'acte, Sanz ha fet balanç del projecte ReViu Les Aules, reactivat l'any passat, que «ha permés a autors i autores castellonenques donar a conéixer el seu talent i promoure'l». També s'ha referit a la gran multidisciplinarietat artística de formes i llenguatges que s'han mostrat en aquest espai cultural i «que conformen el present creatiu» de les comarques del nord.