La UV exposa fotografies de dones de l'Arxiu Ismael Latorre Mendoza

La mostra s'inaugura aquest dimarts a les 12 h a la Facultat de Magisteri del Campus dels Tarongers

per NLV

Cultura

La UV exposa fotografies de dones de l'Arxiu Ismael Latorre Mendoza
La UV exposa fotografies de dones de l'Arxiu Ismael Latorre Mendoza

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

«De la càmera a l'aula: fotografies de dones» és una mostra d'una selecció d'imatges de l'Arxiu Ismael Latorre Mendoza (AILM), organitzada per la Comissió d'Igualtat de la Facultat de Magisteri del Campus dels
Tarongers de la Universitat de València, amb la col·laboració d'Amical Wikimedia, Wikimedia València i Viquidones.

L'exposició, que s'inaugura aquest dimarts a les 12 h al hall de la mateixa facultat, està formada per 114 fotografies en 24 panells que fan un recorregut des de la dècada del 1930 fins a l'actualitat.  Els autors són les dues fotògrafes de la família: Laura Canet Lozano i Carolina Latorre-Canet i els tres fotògrafs: Ismael Latorre Mendoza, Gerard Latorre-Canet i Vicenç Salvador Torres Guerola. S'hi poden veure obres inèdites del corresponsal del Levante, Ismael Latorre Mendoza, que no va exposar mai, com ara «Papes de moniato a l'era de l'estació d'Alginet», del 1951.

«Papes de moniato a l'era de l'estació d'Alginet», 20-07-1951 | 
Ismael Latorre Mendoza, Wikimedia Commons. CC BY- SA 3.0

Totes les fotografies han sigut alliberades a Wikimedia Commons, amb qui l'AILM té un projecte de col·laboració per a nodrir d'imatges la Viquipèdia. A dia de hui ja s'han alliberat més de 3.000 fitxers.

En l'acte d'inauguració, intervindran la professora i doctora Helena Raussell Guillot, que va tindre la iniciativa de proposar la mostra fotogràfica a la Comissió d'Igualtat, i Aina Torres Latorre,  filla i neta de la família dels fotògrafs.