La pluja no remet. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Un dia més, i ja en van 12, comencem la jornada pendents de l'oratge i atents a la seua evolució perquè tenim avís d'Aemet per pluges localment intenses a la meitat nord del País Valencià.

Quan s'acabarà la pluja? És la pregunta més repetida dels últims dies igual que ho era durant l'hivern on estaven el fred i la pluja.

De moment la pluja no remet, però ja està més a prop d'arribar l'estabilitat.

Oratge gris, fresc i plujós és el que ens espera hui des de primera fins a última hora encara que les previsions donen menys pluja per a aquesta vesprada. El cel es mantindrà ennuvolat, però les pluges seran dèbils i disperses, concentrant-se al sud amb el pas de les hores, i l'ambient es mantindrà tan fresc com els últims dies.

Demà divendres, i per no perdre el costum, també haurem de tindre en compte l'avís meteorològic per pluja que manté Aemet en punts del centre i de l'interior de València, sense descartar que en altres zones del País encara puga ploure amb intensitat.

Pense que durant el matí les pluges seran dèbils, però a partir de migdia i de cara a la vesprada s'intensificaran els ruixats i caldrà parar atenció per a veure on descarrega amb més intensitat i quines conseqüències té.

Dissabte serà l'últim dia d'aquest llarg episodi de pluges que ens afecta des del passat 14 de març. El gregal deixarà les pluges més importants a la costa de la meitat sud, i sobretot a la façana costanera i al prelitoral del sud de València i del nord d'Alacant on els acumulats de precipitació tornaran a ser destacats, i on cal recordar que els terrenys estan molt saturats i no absorbiran molta més aigua.

Fa molt de temps que no dibuixàvem un mapa com el de diumenge amb més sol que núvols. Un solet que agrairem tots perquè serà hora de fer balanç de les pluges acumulades i de gaudir de temperatures properes als 20 graus.

Podrem donar per acabades les pluges diumenge? No ho tenim massa clar perquè el mateix dilluns entraran núvols de nou associats a una borrasca pel sud-oest de la Península que haurem de seguir de ben a prop per tal de veure si arriben amb pluja dimecres a casa nostra.

Passeu bon dijous… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet