Els beneficis més destacats de jugar al Scrabble

per Eva Remolina

Esplai

Els beneficis més destacats de jugar al Scrabble
Els beneficis més destacats de jugar al Scrabble

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

És un dels jocs de taula més populars, del qual també es fan campionats mundials i apte per a totes les edats. Inventat per Alfred Mosher Butts en 1935, no sols és una eina educativa per a millorar el vocabulari, sinó que a més se li atribueixen altres beneficis per a la ment, ja que ajuda al pensament lateral i a la comprensió.

Per als nens, és molt útil per ajudar-los amb el seu lèxic, però també per desenvolupar el raonament matemàtic, perquè els jugadors es veuen obligats a anar calculant els valors de les diferents lletres, sumar-los i prendre decisions sobre com col·locar les peces a fi de combinar-les i obtenir una puntuació més alta, per la qual cosa s'obliguen a buscar alternatives i a marcar estratègies efectives a la recerca de la paraula perfecta.

A més, amb el Scrabble també es millora notablement l'ortografia, perquè en el joc es fa essencial escriure correctament la paraula formada, perquè un error la donaria com a no vàlida.

La gent gran també pot beneficiar-se'n, perquè aquest joc com la resta dels que es juguen a taula, serveixen per a socialitzar amb altres persones i mantenen la ment activa. Els hi pot ajudar així mateix a exercitar la memòria i l'atenció.

A part de la versió tradicional, existeixen altres varietats que han anat apareixent amb els anys com el Scrabble Cooking, especialitzat en temàtiques de cocció i que conté moltes receptes, el Scrabble Go, l'aplicació per a mòbils i tauletes que permet competir amb jugadors de tot el món o el Scrabble en format cartes, ideal per a portar-ho a qualsevol part.