Dos dies més de temporal. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Ja anem servits de pluja i la majoria comença a estar fart de no poder eixugar la roba, d'haver d'eixir sempre de casa amb el paraigua a la mà (aquells que no l'han perdut per falta de costum de portar-lo sempre damunt) i de no veure el sol en més de deu dies.

Haurem de tindre un poc de paciència perquè les pròximes 48 hores encara serà la pluja la protagonista de l'oratge.

Hui encara tenim la borrasca al sud de la Península creuant per la zona de l'Estret i junt amb l'anticicló del centre d'Europa l'entrada de llevant continuarà sent ben marcada i les pluges tornaran a mantindre'ns en avís per pluja i mala mar.

Les precipitacions afectaran durant el matí la meitat sud del País Valencià, fent-se més generals de vesprada, durant la nit i matinada i avisant-nos d'un dissabte amb pluges generals i localment intenses.

Perquè demà dissabte la borrasca es desplaçarà encara més cap a a l'est impulsant vents de gregal sobre nosaltres i deixant les últimes precipitacions d'aquest llarg temporal que afectaran sobretot les zones del litoral i prelitoral del sud de València i del nord d'Alacant.

Serà durant la matinada de dissabte a diumenge quan l'oratge comence a mostrar símptomes d'estabilitzar-se i si no canvien les previsions diumenge, tindrem per fi sol i temperatures més altes (només de forma puntual podria arribar a caure alguna gota al litoral del sud del País Valencià).

A l'espera de poder confirmar a partir de demà una estabilització de l'oratge més definitiva entre dilluns i dimarts perquè encara que vindran noves pertorbacions per l'oest sembla que en aquesta ocasió vindran amb vents de ponent i poca repercussió al País Valencià.

Font: Oratgenet