Una associació de la Guàrdia Civil reclamarà al TSJC que s'execute el 25% de castellà a les escoles

La JUCIL demanarà una indemnització de 450 euros trimestrals a cada agent afectat per la no aplicació de la sentència

per NLV

Societat, Llengua

Una mare acompanya els seus fills a l'escola Turó del Drac de Canet de Mar. Una pintada reclama l'ensenyament en català a la façana del centre | Jordi Pujolar | ACN
Una mare acompanya els seus fills a l'escola Turó del Drac de Canet de Mar. Una pintada reclama l'ensenyament en català a la façana del centre | Jordi Pujolar | ACN

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

L'Associació Professional de la Guàrdia Civil (JUCIL) presentarà aquest dilluns un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per reclamar que es faça complir la sentència del 25% de castellà a tots els centres escolars. «Han transcorregut sobradament els terminis previstos i resulta notori i evident que l'administració catalana no ha complert ni té la intenció de complir la sentència», ha afirmat la secretària general de JUCIL a Catalunya, Milagros Cívico, que compta amb el suport de les associacions Convivència Cívica Catalana i Hablamos Español. De fet, la JUCIL sol·licitarà una indemnització de 450 euros per trimestre a cada guàrdia civil o policia afectat per la no aplicació de la sentència «en concepte de dany moral».

L'associació majoritària de la Guàrdia Civil també demanarà al TSJC que inste personalment i individualment a tots els directors de les escoles de Catalunya «a complir la sentència en els seus estrictes termes a partir del següent trimestre, i amb totes les prevencions corresponents». La JUCIL es considera legitimada per presentar el recurs, ja que els membres de les forces i cossos de seguretat de l'Estat tenen reconegut «el dret a la conciliació de la vida laboral i familiar, per ser pares de xiquets i joves en edat escolar» i que poden estar destinats a qualsevol municipi de Catalunya.

«En la situació actual es dificulta poder traslladar les seues famílies a Catalunya, per no tindre a la seua disposició centres educatius on poder educar els fills conforme a la legislació vigent, un fet que atempta clarament contra el seu dret a la conciliació familiar«, ha apuntat Cívico. «Per tant, això obliga a executar la resolució del 25% de castellà al sistema educatiu sencer, en ser impossible individualitzar l'execució en un centre educatiu concret», ha conclòs la secretària general de JUCIL.