A l’espera del sol. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Ahir diumenge el sol es va deixar veure tímidament, però encara ens queden un parell de dies on la inestabilitat o almenys la variabilitat de l'oratge ens farà portar els paraigües a la mà.

Si teniu la cistella de la roba bruta plena perquè aquests dies l'oratge no vos ha deixat posar la rentadora, jo encara esperaria un parell de dies, perquè en no res tindrem sol i temperatures que vos ajudaran a eixugar la roba.

Hui, demà i dimecres encara ens tocarà mirar de reüll al cel i en qualsevol cas aprofitar el moment que ens donen de treva els núvols per poder fer marxa sense la companyia de la pluja, perquè tampoc estarà tot el dia plovent.

De fet, la previsió de hui dona més núvols que pluja, i encara que el sol només es deixarà entre els núvols ja en tindrem prou després de dues setmanes sense veure'l. Les temperatures no patiran canvis significatius.

L'oratge tornarà a ser variable demà dimarts. El sol només es deixarà veure de tant en tant compartint protagonisme amb els núvols i fins i tot en algun moment amb la pluja que pot afectar preferentment punts de l'interior.

Entre dimarts i dimecres ens passarà una línia d'inestabilitat que podrà deixar pluges a bona part del País Valencià. Al nord bufarà de mestral i això farà que les pluges no puguen ser d'entitat, però al centre i al sud, en bufar de gregal les pluges podran arribar a ser moderades i fins i tot persistents.

Dijous el mestral ajudarà a deixar l'atmosfera més lliure de núvols i notarem un ascens de les temperatures que al centre i a la costa pujaran dels 20 graus després de molts dies d'ambient hivernal, i divendres encara que es mantindrà el vent del nord-oest bufarà més fresc refrescant l'ambient.

Tingueu bon inici de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet