No dones l’hivern per acabat fins que abril no haja passat. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Molts de vosaltres penseu que en eixir el sol pujaran les temperatures i tot haurà passat, però vos recorde el refrany que posa títol al post de hui: «No dones l’hivern per acabat fins que abril no haja passat».

La primavera no ha fet més que començar i evidentment les temperatures han de pujar respecte als valors de les últimes setmanes, perquè el mercuri marcava valors d'hivern, però encara tenim dies (potser setmanes) on el fred pot tornar de sobte i recordar-nos que no fa massa temps estàvem en l'estació més freda de l'any, i que fins i tot pot fer més fred del que ha fet fins ara, i això els llauradors ho saben perfectament per les conseqüències que pot tindre.

De moment l'oratge de hui es presenta variable i insegur amb núvols que desfilaran des de l'interior cap a la costa amb ruixats més probables a l'interior, però alguna gota també podrà fer al centre i a la costa. Durant el matí el vent bufara des de la mar; així i tot, a poqueta nit començarà a deixar-se sentir el mestral al nord. L'ambient es mantindrà fresc amb temperatures que patiran pocs canvis.

Demà dimecres tornarà a ser un dia gris i la pluja es farà general, però en qualsevol cas es tractarà de ruixats dèbils, de poca entitat, res a veure amb les precipitacions de les dues últimes setmanes. Les temperatures mínimes es mantindran sense canvis, però les màximes tendiran a baixar sobretot al sud, on la pluja serà més general i bufarà de nou el gregal amb ratxes moderades.

Tancarem dijous el mes de març amb vent de mestral que agranarà els núvols de l'atmosfera i farà que pugen les temperatures. Al centre, al sud i a la costa els termòmetres tocaran i fins a tot superaran els 20 graus.

El mes d'abril començarà complint el refrany que hem comentat a l'inici del post perquè es mantindrà el vent de mestral, però serà prou més fresc recordant-nos que haurà de passar l'abril per donar l'hivern per acabat. De fet, entre dissabte i diumenge, si el vent queda més encalmat, amb molta probabilitat les temperatures baixaran dels zero graus al nord i a l'interior.

Passeu bon dimarts… ploga o faça sol, faça fred o calor

Font: Oratgenet