UP dona suport al Congrés a les reivindicacions dels treballadors d’Acciona Nordex de la Vall d’Uixó

Els treballadors, en vaga indefinida des de divendres passat, s'han concentrat a la seu d'Acciona de Madrid i s'han reunit amb grups polítics

per NLV

Societat, Política

UP dona suport al Congrés a les reivindicacions dels treballadors d’Acciona Nordex de la Vall d’Uixó
UP dona suport al Congrés a les reivindicacions dels treballadors d’Acciona Nordex de la Vall d’Uixó

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

Els treballadors d'Acciona Nordex de la Vall d'Uixó (la Plana Baixa) s'han concentrat aquest dimarts a la seu d'Acciona de Madrid i després han acudit al Congrés per reunir-se amb diferents grups polítics.

En la trobada amb el grup confederal, hi han participat Marisa Saavedra, diputada d'Unides Podem per Castelló de la Plana, i Juantxo López Uralde, d'Alianza Verde i Unides Podem. Fa unes setmanes Unides Podem va organitzar una reunió al Congrés dels representants del Comité d'Empresa d'Acciona Nordex amb membres del grup parlamentari amb responsabilitats en l'àrea d'Indústria, Treball i Transició ecològica.

Els treballadors denuncien el tancament de la planta de la Vall d'Uixó dedicada al muntatge de góndoles per aerogeneradors, i l'acomiadament de la totalitat de la plantilla que actualment és de més de 100 persones. A més, informen que la planta té una forta càrrega de treball al límit la capacitat de la plantilla, fins al punt que l'empresa preveia la contractació de treballadors i treballadores mitjançant ETT per alguns mesos del 2022. Per tant, consideren que el tancament és completament arbitrari i injustificat en una planta que obté beneficis i respon únicament a una estratègia de deslocalització. El principal accionista de l'empresa -amb un 36% del capital- és Acciona, que pertany a la família Entrecanales.

Els diputats al Congrés Juantxo López Uralde, d'Acciona Nordex de la Vall d'Uixó

Els diputats d'Unides Podem han mostrat des de l'inici del conflicte el seu suport a la mobilització de la plantilla, les seues famílies, i han traslladat aquesta problemàtica al Congrés, interpel·lant el ministeri d'Indústria, i les Corts Valencianes. En aquest sentit, han demanat informació a les Corts i al Congrés en relació amb possibles subvencions rebudes per l'empresa, i estan impulsant les mesures al seu abast «per evitar aquest tancament i altres situacions similars».

Saavedra ha afirmat que «és inadmissible aquest tancament, que respon a una lògica en què l'únic que compta és augmentar encara més el guany dels accionistes a costa del futur de centenars de persones». Per la seua banda, López Uralde ha valorat que «l'empresa hauria de tindre una responsabilitat respecte al manteniment al nostre país d'aquesta activitat capdavantera en la lluita contra el canvi climàtic i en la necessària transició energètica». Tots dos han expressat als treballadors la seua defensa dels «llocs de treball de l'empresa i la sobirania industrial i energètica del nostre país enfront de la deslocalització empresarial».