Precipitacions generals. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

De nou hem d'anunciar precipitacions generals per a les pròximes hores. Pluges de caràcter dèbil durant el matí i més generoses de vesprada sense descartar que puga arribar a formar-se algun nucli de tempesta en punts de muntanya. Aniran perdent activitat a mesura que es desplacen cap a la costa.

La pluja serà bruta perquè tornem a tindre l'atmosfera carregada de pols en suspensió del desert del Sàhara.

Les temperatures nocturnes no han patit variacions, però les màximes quedaran entre 3 i 4 graus més baixes que les d'ahir.

Durant la nit i matinada acabarà imposant-se el mestral per tot arreu, que ajudarà els núvols a córrer cap a l'est.

Demà dijous el mestral serà l'encarregat de desplaçar els núvols cap al sud-est alhora que farà abaixar la concentració de pols a l'atmosfera. Dia clar i assolellat amb pas de núvols que de vesprada es faran més abundants i fins i tot podran deixar algun ruixat dèbil tant a l'interior de València com a les comarques que separen València i Alacant.

Les temperatures tocaran o pujaran dels 20 graus a la franja costanera de la meitat sud del País Valencià.

Divendres començarem el mes d'abril amb vent i un ambient més fresc. Caldrà tindre en compte que el mestral es reforçarà i bufarà fort al nord on les ratxes més fortes superaran els 80 km/h. Al mateix temps que es reforçarà el vent, notarem com arriba al País Valencià la massa d'aire freda que ha portat l'hivern al nord de la Península.

Pot ser que al País Valencià les temperatures només marquen valors d'hivern al nord i per l'interior o fins i tot podria veure's passar algun floc de neu de la mà del mestral.

Dissabte anirà calmant el vent a poc a poc, però encara es deixarà sentir al nord durant bona part del dia. Diumenge el vent calmarà i acabarà girat a llevant.

Les temperatures d'hivern arribaran divendres per a quedar-se durant un grapat de dies, ben bé fins dimecres de la setmana que ve.

Passeu bon dia… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet