Adéu a les pluges i benvinguda al vent. Per Jordi Payà

Oratge

Adéu a les pluges i benvinguda al vent, Per Toni Moyà
Adéu a les pluges i benvinguda al vent, Per Toni Moyà

Ahir encara tinguérem precipitacions que ens van fer generals de vesprada i durant bona part de la nit i matinada al centre i al sud del País. Ha sigut l'entrada del mestral la que ha provocat que els núvols es dissiparen i també serà el mestral qui porte una massa d'aire de procedència polar que ens farà abrigar-nos el cap de setmana com si anàrem de cara a l'hivern.

Poques voltes agraïm tant l'arribada d'un vent que porta poques coses bones a les nostres latituds, però en aquesta ocasió afavorirà que els núvols escampen i que almenys de moment pugen les temperatures.

A primera hora encara tindrem el cel prou cobert i fins i tot podrà registrar-se encara algun plugim dèbil, però desitgem i esperem que de seguida s'impose el sol, quede molt bona visibilitat i pugem les temperatures (hui acabaran enfilant-se al volant dels 20 graus a bona part de la façana litoral, al centre i al sud del País Valencià, per damunt dels 15 a l'interior, i per fi superaran els 10 al nord).

Demà divendres es reforçarà el vent i, a més, notarem com amb el pas de les hores cada volta bufa més fred. Les temperatures baixaran entre i 6 graus respecte als valors de hui, i encara que pensem que el dia serà assolellat i amb bona visibilitat entre migdia i primera hora de la vesprada, no descarte que al nord passen núvols més compactes que podrien deixar alguna gota i fins i tot alguna boleta de neu.

Dissabte començarà ventós, però a partir de migdia perdrà força, quedant encalmant de vesprada i durant la nit, i fins i tot girant a llevant durant la matinada. Un canvi en la direcció del vent que farà augmentar la nuvolositat diumenge i portarà pluges dilluns... les primeres d'abril.

El cap de setmana, primer amb l'horari d'estiu, es presenta amb oratge estable, però amb ambient fred.

Passeu bon dijous… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet