Enllaçats per la Llengua convoca concentracions en diverses ciutats de tot el domini lingüístic

Les accions contra les «contínues agressions» que pateix la nostra llengua tindran lloc aquest dissabte

per NLV

Societat, Llengua

Enllaçats per la Llengua convoca concentracions en diverses ciutats de tot el territori lingüístic
Enllaçats per la Llengua convoca concentracions en diverses ciutats de tot el territori lingüístic

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

Enllaçats per la Llengua, espai unitari que agrupa entitats socials, culturals i sindicals del País Valencià, les Illes Balears, Catalunya del Nord, la Franja, Andorra, Catalunya i l’Alguer convoca accions en defensa de la llengua catalana en diferents ciutats de tot el domini lingüístic el pròxim 2 d’abril, data en què Lluís XIV va prohibir l’ús de la llengua catalana a la Catalunya del Nord l’any 1700.

Les concentracions es duran a terme a València (Jardins de la Glorieta, a les 13 h), Palma (plaça del Tub, 12 h), Barcelona (plaça de Sant Jaume, 18 h), i Perpinyà (Passeig Torcatis, Jornada per la llengua, de 10 a 22 h). Compten amb el suport de les entitats de la Franja, el Principat d’Andorra i l’Alguer.

Aquesta convocatòria d’accions respon a «les contínues agressions que la nostra llengua rep des de tots els fronts, especialment el judicial», i reivindica «el dret a viure plenament en català/valencià, el dret a una escola en la nostra llengua i la plena equiparació en drets de les comunitats de l’àmbit lingüístic amb les de la llengua castellana o francesa».

D'altra banda, Enllaçats per la Llengua ha donat suport a la vaga de l’ensenyament a Catalunya del 23 de març, en resposta a la imposició del 25% del castellà per part dels tribunals de justícia i en defensa de la immersió lingüística, «que s’ha mostrat l’opció més eficaç perquè tot l’alumnat conega en igualtat de condicions el català i el castellà».

Finalment, Enllaçats també anima a participar a la ciutadania en la celebració del 25 d’abril, diada del País Valencià, que tindrà lloc a Castelló de la Plana el pròxim 7 de maig, i en la qual la reivindicació de viure plenament en valencià i amb plena normalitat també hi serà present.