Tornen les Trobades d’Escola Valenciana a l’Alacantí

L’entitat recupera aquestes jornades sota el lema «L’Escola ens fa lliures»

per NLV

Llengua

Tornen les Trobades d’Escola Valenciana a l’Alacantí
Tornen les Trobades d’Escola Valenciana a l’Alacantí

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

Aquest 2022, i amb el lema «L’Escola que ens fa lliures», Escola Valenciana reivindica «la llibertat d’una escola diversa, feminista i coeducadora, arrelada, crítica, laica, intercultural, pacifista, democràtica, compromesa, sostenible, universalista i solidària».

L’entitat celebrarà trobades a la comarca de l’Alacantí aquest divendres 1 d’abril al parc Lo Torrent, a Sant Vicent del Raspeig, i diumenge dia 3 al CEIP el Salvador, de Mutxamel.

Segons ha indicat Escola Valenciana en un comunicat, «el valencià ha de ser un dels pilars fonamentals del nostre sistema educatiu. Per això insistim que tots els centres educatius han d’estar en condicions d’oferir una càrrega lectiva superior o igual al 50% en valencià: com més àrees es vehiculen en valencià, millors seran els resultats. A més, és imprescindible apostar pels programes lingüístics òptims, així els programes experimentals han d’estar subjectes a garantir l’adquisició del valencià i a promoure la immersió lingüística que és la millor llavor per avançar en el plurilingüisme, tant als centres d’infantil i primària, com també a secundària».

Amb aquests arguments, les Trobades 2022 reivindicaran el model d’escola «que els mestres fan dia a dia i ens han fet persones lliures, amb consciència i capacitat crítica», i amb el valencià com a llengua vehicular com a «única forma d’aconseguir un alumnat competent en valencià».