Abril comença ventós i més fred. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

El vent de mestral ens va ajudar ahir a recuperar el sol per tancar el mes de març i el començament d'abril es presenta més fresc i ventós.

Les borrasques i els anticiclons es disposen en posició meridiana de nord a sud fent-nos arribar una massa d'aire prou més freda que farà baixar les temperatures de forma notable.

La isoterma dels zero graus es despenja pràcticament fins al sud de la Península i la de 5 graus per davall de zero tocarà el Cantàbric on les temperatures quedaran en valors de rigorós hivern i la cota de neu baixarà fins als 400-500 metres.

Al País Valencià també farà bona cosa de fred, sobretot al nord i per l'interior on el vent de mestral que pot arribar als 80-90 km/h s'encarregarà d'accentuar encara més la sensació de fred. Al sud i a la costa també es deixarà sentir el vent, però pense que no passarà dels 40-50 quilòmetres.

Tindrem pas de núvols que poden deixar alguna gota al nord i fins i tot algun floc de neu a cotes de 600-800 metres.

Demà dissabte encara es deixarà sentir el vent sobretot al nord de Castelló on durant bona part de la jornada es deixarà sentir amb força. Al centre i al sud encalmarà abans i fins i tot a poqueta nit notarem com gira a llevant.

El cap de setmana acabarà amb el cel més ennuvolat i temperatures més baixes perquè en canviar la direcció del vent a llevant el cel anirà cobrint-se, el sol es deixarà veure menys i les temperatures quedaran ben fresques.

Dilluns començarem la setmana amb el cel ennuvolat i pluges dèbils que afectaran les zones més costaneres i del centre del País. Les temperatures es mantindran tan baixes com les de diumenge, i dimarts encara que es deixarà veure un poc més el sol caldrà portar roba abrigada i el paraigua a mà per si de cas.

Tingueu bon divendres i passeu bon cap de setmana…ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet