Un gat «influencer» ens descobreix llocs i fauna de la Marina Alta

Bullent i l'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell publiquen un conte d'Empar Ferrer sobre una geneta salvatge adoptada per una família

per NLV

Esplai

Un gat «influencer» ens descobreix llocs i fauna de la Marina Alta
Un gat «influencer» ens descobreix llocs i fauna de la Marina Alta

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

A la Marina Alta, hi ha llocs tan espectaculars com el Puig de la Llorença, al Poble Nou de Benitatxell, una talaia des de la qual es poden gaudir unes magnífiques vistes del litoral. Des d'aquest punt mirador privilegiat, s'albira la torre del Cap d’Or, el Penyal d'Ifac, la Serra Gelada, la Serra de Toix, el far del Cap de la Nau i la Serra de Bèrnia.

I justament d'aquesta muntanya procedeix un gat salvatge, en realitat una geneta, adoptada per una família que protagonitza l'últim conte infantil d'Empar Ferrer, il·lustrat per José Fonollosa, Bragat, el gat «influencer» del Puig Llorença. Un llibre en què aquest animal molt especial narra la seua història i ens mostra els llocs més bonics del Poble Nou de Benitatxell. Perquè ell és un gat poblero! 

El gat és particular: té taques i el cos llarguerut, una preciosa cua i les orelles arredonides com un peluix. El van trobar perdut en aquest paratge i és tan especial que li han fet un perfil d'Instagram: @bragatthepoblerocat. Tanmateix, això té els seus perills, i Bragat s'ha tornat malcriat i addicte a les xarxes socials després de convertir-se en un influencer, amb més d'un milió de seguidors.  

Però prompte es veu que això no va amb la seua naturalesa d'animal tímid i esquiu. Com altres animals del Puig Llorença, el Montgó o la Serra de Bèrnia, Bragat és fugisser i una mica esquerp, viu amb Maria, una xiqueta que descobreix que el seu gatet influencer amaga un gran secret. En aquest conte udola l'òbila, s'esmuny la mostela, aguaita la rabosa, ensuma el teixó, es llança en picat el falcó i es camufla la geneta.

Empar Ferrer presentarà l'obra al Mitjafava Fest, al Poble Nou de Benitatxell, el divendres 22 d'abril, a les 19 h, al Centre Social. En l'acte, hi haurà moltes sorpreses, entre elles un photocall per fer-se fotos amb el llibre i l'autora. I és que, per a promocionar-lo, la regidoria de Cultura, a càrrec de Víctor Bisquert, té previst llançar després de la presentació un concurs de fotografia a través de les xarxes socials, en el qual les famílies, xiquets i xiquetes hauran de fer-se una foto en algun dels escenaris del poble que apareixen al conte i etiquetar @bragatthepoblerocat.

«Als nostres fills els contem històries d'unicorns i éssers mitològics. I resulta que els animals més fabulosos són els que habiten a les nostres muntanyes, boscos i penya-segats. Vaig pensar que era una pena que tota aquesta fauna fora tan desconeguda. La tenim ací mateix i no sabem res de les genetes, teixons, raboses, falcons, àguiles, colobres… Amb aquest llibre vull animar a descobrir aquesta fauna pròxima i fascinant. Estic convençuda que els xiquets i xiquetes, que sempre ho observen tot amb ulls curiosos, gaudiran molt apuntant-se a aquest món d'animals fantàstics i tan reals com els que tenim al Puig de la Llorença, el Montgó o Bèrnia», ha assenyalat l'escriptora.