El «Diari La Veu del País Valencià» celebra el consell anual de seguiment

L’acte s’ha organitzat a la seu de la Societat Coral el Micalet, a València, i ha comptat amb la presència d’agermanats que han pogut opinar personalment sobre el projecte.

per NLV

Societat

Consell de seguiment La Veu del País Valencià
Consell de seguiment La Veu del País Valencià | Joanjo Puertos

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

El consell anual de seguiment del Diari La Veu del País Valencià s’ha celebrat aquest dissabte a València. Concretament, a la seu de la Societat Coral el Micalet, on l’editor Moisès Vizcaino i part de l’equip del mitjà han acollit distints agermanats que han assistit a l’acte per informar-se de la situació actual de la capçalera, per informar-se sobre les previsions de futur i per a fer aportacions sobre el projecte.

La premissa de la reunió ha sigut molt clara des del principi: gràcies als agermanats que han sumat una sèrie de quantitats econòmiques, el Diari La Veu tornarà a estar actiu d'ací unes setmanes, aquest mateix mes d’abril. El mitjà, per tant, es recuperarà gràcies a la voluntat col·lectiva de més d’un miler de persones.

L’editor, Moisès Vizcaino, ha explicat que el fet que el mitjà no depenga de les ajudes institucionals, sinó de les aportacions individuals, reforça el projecte en termes econòmics per no lligar-lo d’una dependència de les administracions i dels governs. Vizcaino, de fet, s’ha mostrat crític amb les institucions pel repartiment de les ajudes als mitjans de comunicació, que segons l’editor no s’adeqüen als interessos del País Valencià, en tant que els mitjans en valencià estan molt lluny de ser els que més suport reben per part de les administracions.

Aquest 2021, el mitjà ha comptat amb més ingressos que despeses, realitat assolida gràcies al fet que els agermanats han aportat més del 60% del pressupost. La voluntat és anar incorporant periodistes conforme se sumen agermanats –un redactor per cada 200 aportacions– i anar poder cobrint informativament l'actualitat política, social, econòmica i cultural de les distintes zones territorials del País Valencià. Amb la suma d’agermanats assolida a finals de l’any passat, el diari ja va incorporar un redactor a les comarques del sud.

Els agermanats poden aportar des de 12 euros l’any fins a 6.000, tot i que la quantitat més habitual és de 150 euros anuals per persona. Mil d’aquestes dotacions de 150 euros són el mínim per a millorar el diari, que encara funciona a través de la capçalera Nosaltres la Veu i que a finals d’aquest més recuperarà Diari La Veu del País Valencià.

D’aquesta manera, el mitjà digital tornarà a ser l’únic escrit íntegrament en valencià i adreçat a cobrir l’actualitat del País Valencià en el seu conjunt gràcies a les aportacions individuals. Tot després d’una etapa en què el mitjà va haver de tancar la capçalera per la manca d’ajuts institucionals que, tot i haver estat garantits des del govern del País Valencià, finalment no van arribar. És per això que ara el diari es recupera des de la voluntat col·lectiva, amb l’objectiu de garantir la seua viabilitat econòmica i la seua independència periodística.