Oltra no dimitirà: «Només faltava que hàgem d'assumir responsabilitat per les mentides que conten uns altres»

La vicepresidenta considera que el procediment parteix d'una «teoria de la conspiració» encapçalada per l'extrema dreta

per NLV

Societat, Política

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra | Rober Solsona | EP
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra | Rober Solsona | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha remarcat que no dimitirà per la petició d'imputació que el jutge del cas dels abusos sexuals del seu exmarit a una menor tutelada ha elevat al Tribunal Superior de Justícia valencià. Oltra ha argumentat que el procediment parteix d'una «teoria de la conspiració» encapçalada per l'extrema dreta: «Només faltava que hàgem d'assumir responsabilitat per les mentides que conten uns altres».

Així s'ha pronunciat aquest dilluns a Sagunt (el Camp de Morvedre), on ha indicat que «una dimissió sempre té les seues causes» i que s'ha de demanar responsabilitat política «en una actuació amb falta d'ètica o delictiva». «En aquest cas, ni hi ha il·legalitat ni falta d'ètica en les actuacions», ha assegurat.

A més, ha asseverat que totes les actuacions que s'han dut a terme en el cas «contradiuen la teoria de la conspiració que ha ideat i construït l'extrema dreta des de la calúmnia». Per a Oltra, dimitir en aquesta situació «no és assumir responsabilitat política, és rendir-se davant l'assetjament i enderrocament per motius polítics, perquè el que no poden aconseguir en les urnes, ho intenten aconseguir amb mentides i joc brut als tribunals».

Per a la vicepresidenta, «està per demostrar» que hi haguera desprotecció de la menor i ha assegurat que aquest cas parteix d'«una sèrie de manifestacions basades en especulacions i no en proves». «Això es continua arrossegant com una veritat judicial quan és una especulació impròpia del principi de taxativitat que ha de presidir el dret penal», ha afegit.

Oltra ha considerat que «l'existència dels documents és innegable» i ha considerat que és «la prova que refuta totes les mentides». A més, ha recordat que ja va ser imputada per «defensar els veïns del Cabanyal»: «No és la primera vegada que em passa», ha asseverat i ha carregat contra «els poders fàctics i aquells que no suporten no estar en el poder i inicien l'assetjament i enderrocament».