La regidora de Cultura d'Elx haurà de declarar com a investigada per exhumacions sense contracte

L'actuació que instrueix el jutjat parteix de la denúncia del PP de la capital del Baix Vinalopó

per NLV

Societat, Política

Ciutat de la Justícia d'Elx | Joaquín Reina | EP
Ciutat de la Justícia d'Elx | Joaquín Reina | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

El Jutjat d'Instrucció 2 d'Elx (el Baix Vinalopó) ha citat a declarar el 27 d'abril en qualitat d'investigada la regidora de Cultura de l'Ajuntament de la localitat, Marga Antón, en el marc de la causa oberta per un presumpte delicte de prevaricació administrativa per dur a terme els treballs d'exhumació de les restes humanes de la fossa comuna de la Guerra Civil al Cementeri Vell sense que el contracte estiguera signat durant tota la primera fase d'execució. L'actuació parteix de la denúncia del PP de la ciutat.

Les tasques executades sí que havien sigut contractades mitjançant concurs públic. Van començar l'agost del 2021 i no van ser paralitzades fins al 21 d'octubre quan, segons denuncia el PP, «es tenia coneixement de les irregularitats des del setembre». El portaveu del PP d'Elx, Claudio Guilabert, ha ressaltat aquest dilluns que «ara, aquesta falta de resposta i aquesta incapacitat manifesta d'Antón de retre comptes davant l'oposició serà investigada per la Justícia».

Guilabert també ha criticat que «l'equip tècnic d'elaboració del projecte estiguera format per cinc membres de l'empresa que finalment seria l'adjudicatària». «En cap moment pretenem judicialitzar la vida política, però des del PP no serem còmplices de les contínues irregularitats que es cometen a l'Ajuntament per part del PSPV i Compromís», ha asseverat.

Finalment, l'alcalde d'Elx, Carlos González, ha assenyalat, en declaracions als mitjans, que el govern local està «tranquil» davant aquest cas i ha acusat el PP d'intentar «destruir l'adversari polític».