Un abril hivernal. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

No és habitual, però tampoc excepcional, que durant el mes d'abril la neu es deixe veure al País Valencià com ho va fer ahir a les zones de muntanya per damunt dels 1.200-1.300 metres. Hui serà més difícil que torne a passar, perquè pugen un poc les temperatures i, per tant, la cota de neu també pujarà i només deixarà emblanquinats els cims més alts.

Un dia que es presenta de nou gris, plujós i fred, encara que les temperatures podran ascendir algun grauet.

Les precipitacions més generals, continuades i abundants es registraran a la meitat sud del País i, sobretot, a les zones més pròximes a la costa. De vesprada i de cara a la nit començarà a escampar de nord a sud.

Em costa pensar que acabaré agraint com molts de vosaltres que a partir de demà es deixe sentir el ponent, perquè amb ell escamparà la nuvolositat i pujaran les temperatures. El dia encara començarà amb restes de núvols i ruixats dèbils a la costa i a les comarques més centrals de València i d’Alacant. A partir de migdia serà quan s’impose el sol i comencem a notar l’ascens de les temperatures.

Les temperatures es «dispararan» entre dijous i divendres. Pujaran a la nit, però sobretot ho faran durant el dia quan els termòmetres arriben als 25 graus i fins i tot els superaran.

Es mantindrà ja eixe oratge per a Setmana Santa? NO, però a dia de hui tampoc apunta malament. Tot indica que entre dimarts i dimecres de la setmana que ve ens travessarà una borrasca que farà que l'oratge siga de nou més variable i insegur; així i tot, després tornarem a tindre temps estable i anticiclònic (no obstant això, ho haurem de confirmar quan estiguem més a prop. De moment deixem-ho com un simple comentari).

Tingueu bon dimarts… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet