Els treballadors de Nordex ratifiquen l'acord aconseguit entre empresa i sindicats per l'ERO

Esperen que la futura gigafactoría de Volkswagen a Sagunt contribuirà a «suavitzar» la «desaparició traumàtica» de la planta

per NLV

Territori, Societat

Els treballadors de Nordex ratifiquen l'acord aconseguit entre empresa i sindicats per l'ERO
Els treballadors de Nordex ratifiquen l'acord aconseguit entre empresa i sindicats per l'ERO

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

Els treballadors de l'empresa Nordex-Acciona a la Vall d'Uixó (la Plana Baixa) han ratificat l'acord que han aconseguit els sindicats amb la direcció de la companyia en el marc de les negociacions que mantenien totes dues parts sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta 94 treballadors i que va presentar l'empresa després d'anunciar el tancament de la planta. El comité d'empresa ha qualificat l'ERO de «satisfactori» per a la plantilla.

L'assemblea de treballadors celebrada aquest dilluns ha donat el vistiplau a l'acord amb 78 vots a favor, 8 en contra i dos en blanc, dels 88 assistents, segons ha informat el Sindicat Independent. L'empresa i els sindicats han arribat a aquesta posició després del preacord assolit la setmana passada, pel qual els treballadors van desconvocar la vaga indefinida que mantenien.

L'organització sindical ha destacat que l'acord ha sigut possible «gràcies a l'activitat desplegada per la plantilla i al treball conjunt del comité i les mesures de pressió dutes a terme». En aquest sentit, ha assenyalat que la implantació de mesures de formació i ocupació que «aniran apareixent progressivament» amb la futura gigafactoría de bateries de Volkswagen a Sagunt (el Camp de Morvedre) contribuiran al fet que la «desaparició traumàtica» de la planta de Nordex a la Vall d'Uixó «puga veure's suavitzada». També ha valorat sobre aquest tema el treball de l'Administració local, autonòmica i estatal.

L'acord conté una indemnització de 40 dies per any treballat, un plus lineal de 800 euros addicionals per cada any treballat amb un topall, per a tots dos conceptes, de 27 mensualitats. Així mateix, s'abonarà una prima addicional de productivitat per valor de 200 euros per cada any de servei prestat a l'empresa.

La suma dels tres conceptes -indemnització, plus lineal i prestació de productivitat- acosta a la quantitat global de 52 dies d'indemnització per any de servei. El treballador té garantit, a més, un mínim de 10.500 euros, tinga l'antiguitat que tinga, per la desaparició del seu lloc de treball, segons el sindicat.

A més, s'ha negociat un pla de recol·locació interna que comprén 85 posicions a les quals poden optar els 94 treballadors que, en principi, es veuran afectats per les extincions de l'ERO. Finalment, existeix un pla de recol·locació externa, a càrrec de l'empresa Randstad per un període de nou mesos. Per al supòsit que l'empresa Nordex reprenguera l'activitat en els 15 mesos posteriors a la finalització de l'ERO -31 de juliol del 2022- els ara afectats tindrien prioritat pe ocupar qualsevol de les vacants que es produïren.

L'acord ha sigut valorat pel Comité d'Empresa, de manera unànime, com «satisfactori», tenint en compte que es tracta de l'ERO al País Valencià «amb millors condicions econòmiques i socials acordat durant els últims anys», ha apuntat el Sindicat Independent.